tisdag 20 september 2016

Veckans bokbloggsfråga vecka 38

Jag som hela tiden klagat på att det är kallt och börjar bli höst, inser nu varför jag brukar tycka att hösten ändå är en av mina favoritårstider. Det är inte varmt precis nu heller, men det var soligt hela måndag förmiddag och det lättar upp. Det enda som fattas nu är höstfärgerna, dvs de där lysande gula och röda löven...
Men det får vara slut på höstfunderingar nu, för det är dags att svara på Veckans bokbloggsfråga som anordnas av Barnboksbloggen. Hon vill veta

Vad föredrar du – att välja sådana böcker som du vet att du kommer att tycka om eller att läsa varierat för att utmanas i din läsning? Föredrar du alltså att läsa en genre du är van vid eller väljer du hellre nya genrer? Gillar du att prova böcker från för dig nya världsdelar eller böcker som handlar om för dig nya ämnen, eller föredrar du det hemtama som du vet är säkra kort? 

--------------------

Jag läser även i vanliga fall väldigt brett. Det är blandat fackböcker och skönlitteratur och mycket blandat när det gäller ämnesområden och/eller genréer.Det finns några typer av böcker jag inte läser och det för att jag inte gillar de böckerna. Men att jag inte gillar dem vet jag eftersom jag provat. Jag går efter det som min pappa en gång lärde mig: "Du kan inte påstå att du inte gillar något om du aldrig provat!" Men även där finns det undantag, jag provar lite då och då i förhoppning om att hitta något som skulle kunna funka för mig.
När det gäller författare så gillar jag att prova författare jag inte läst tidigare och jag är speciellt svag för debutanter. Jag läser gärna om udda länder och böcker skrivna av författare från sådana länder. Och  när det gäller fackböcker läser jag gärna både sånt som jag vill fördjupa mina kunskaper om och nya ämnen som jag tycker verkar intressanta.


Att bara välja sk säkra kort funkar inte riktigt för mig, om jag läste bara det så skulle jag nog bli rejält uttråkad. Kanske jag t o m skulle drabbas av det som än så länge är en helt okänd företeelse, dvs läströtthet...

4 kommentarer:

 1. Jag försöker att läsa varierat, men det går lite i perioder vad man är mest sugen på att läsa :)

  SvaraRadera
 2. Jag läser lite varierat men har då säkra kort som jag håller mig till!! Så jag läser inte allt men läser ändå mer än en genre :)

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att höra att du gillar debuter, har inte fokuserat så mycket på det :)

  SvaraRadera
 4. Jag brukar också sikta in mig på debutanter och går ur dessa med varierande tillfredsgrad. Vissa är helt fantastiska, medan andra... not so much.

  SvaraRadera