onsdag 7 september 2016

Kärleken skär djupa sår av Helena von Zweigbergk

Titel: Kärleken skär djupa sår
Serie: Fängelseprästen Ingrid Karlberg, del 2
Författare: Helena von Zweigbergk
Format: Pocket
Antal sidor: 334
Förlag: Norstedts förlag
Recensionsexemplar

"På kvinnofängelset sitter den unga Tanja, dömd till ett långt straff för narkotikasmuggling, ett brott som hon säger sig vara oskyldig till. Hon är förtvivlad och söker hjälp hos fängelseprästen Ingrid. Men bakom hennes oskyldiga yttre anar Ingrid något annat, långt mycket farligare. Är Tanja verkligen den hon utger sig för att vara? Och varför blir Ingrid hotad när hon kontaktar människor i Tanjas omgivning?
Tillvaron ter sig alltmer skrämmande för Ingrid och hon dras in i ett ondskefullt spel som utsätter såväl henne själv som andra människor för livsfara. Och bit för bit blottläggs det psykologiska spelet mellan människor som både älskar och hatar gränslöst."

------------------

Kärleken skär djupa sår är del två i Helena von Zweigbergks serie om fängelseprästen Ingrid Karlberg.

Jag våndades faktiskt lite inför att läsa den här boken i och med att jag upplevde prästen Ingrid som fruktansvärt pinsam i förra boken. I den här boken är hon fortfarande naiv, verklighetsfrämmande men välmenande, men nu är hon inte längre pinsam. Snarare tycker jag nästan synd om henne när hon inte riktigt vet hur hon ska hantera det som vi andra uppfattar som vardag. Och hennes försök att göra sig lite mer attraktiv får mig faktiskt att känna sympati för henne - det är nog ganska många som inför vissa situationer granskat sig själva alltför kritiskt i spegeln. Ingrid har ju aldrig brytt sig om utseende och att läsa om hur hon försöker hitta lite trevligare och snyggare kläder i garderoben är rörande. Och när man får veta lite mer om hennes bakgrund så förstår man också varför hon uppfattar sig själv som hon gör.

Själva berättelsen är intressant och spännande och väldigt trovärdig. Jag tror många känner igen just de känslor om kärlek, egenvärde och självkänsla som karaktärerna i boken brottas med och försöker hantera.

Nu ser jag verkligen fram emot nästa del i den här serien så jag får se om fängelseprästen Ingrid Karlberg äntligen hittar sin egen plats i tillvaron.

Tac k Norstedts förlag för rec.exet!

Min recension av första delen

Det Gud inte såg


Kärleken skär djupa sår finns att köpa hos t ex

Adlibris  Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok


1 kommentar: