söndag 23 augusti 2020

En smakebit på søndag - Hemligare kan ingen vara

Vilken härlig helg det varit hittills! Vi var rätt så slut båda två på fredagen så vi bestämde redan i förväg att vi skulle ta sovmorgon på lördagen, och så blev det också. Senare på dagen var det dags för nånting väldigt avkopplande, nämligen trädgårdsarbete. Vi har ju inte hunnit med nånting i trädgården den här sommaren eftersom vi haft fullt upp med annat, så det var faktiskt riktigt trevligt att rensa lite i rabatterna. Det var perfekt sen att på eftermiddagen sätta sig med en bok och läsa lite. Söndagen har vi nog tänkt oss att vi ska fortsätta i samma lugna tempo och bara se till att vila upp oss. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

---------------------

Min smakbit kommer från sidan 51 i Hemligare kan ingen vara av Ewa Klingberg (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Sandra hade fått ihop ännu en säck med skräp när ögonen föll på portföljen. Hon tog tag i den och tänkte stoppa ner den i lådan där hon hittat den, men spännet gick upp och en träbit föll i golvet med en duns. Häpen böjde hon sig och plockade upp den. Den var stor som en tegelsten med en infattning på ena sidan. Sandra vägde biten en stund i handen innan hon lade den ifrån sig och tömde portföljen på sitt övriga innehåll. Makulerade bankböcker, en bunt med brev som säkert hållits samman av den gummisnodd som torkat ihop och fallit i bitar, en massa tidningsurklipp och ett kuvert fyllt av sedlar. Stora nästan rektangulära papperspengar. Efter att ha granskat dem förstod hon att de var ryska rubel från 1930-talet.Sandra stirrade på dem. Förmodligen helt värdelösa, men hur hade de hamnat i Tranans källare?"

12 kommentarer:

 1. gillar Tranan-serien, ha en bra dag, jag tycker också trädgårdsarbete är avkopplande.

  SvaraRadera
 2. Jag har länge tänkt att jag skulle läsa den här serien, har ju gillat hennes andra böcker.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Jag har läst några av böckerna i serien. Trevliga feelgood.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten vilken del är det i serien.

  SvaraRadera
 5. Den här har jag tänkt läsa snart, har ju läst alla de andra.

  SvaraRadera
 6. Spännande portfölj :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. jag har läst flera romaner av den här författaren och även någon del i Tranan - serien. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Trädgårdsarbete kan nog vara avkopplande, har ingen trädgård och erfarenhet av det, men märkt att det är så för många. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Läst på flera sidor om denna serie. Nyfiken! Tack för smakbiten! /Therese på FamiljenBokmal

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Läst en bok av författaren, men ingen ur just den serien.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Jag har läst tre böcker i serien.

  SvaraRadera
 12. Det er alltid spennende med mysterier. Å arbeide i hagen høres givende ut!

  SvaraRadera