torsdag 27 augusti 2020

Hett i hyllan #263


Sakta men säkert börjar jag komma in i mina vanliga rutiner och torsdagarna börjar alltid med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------
Ett loppisfynd igen
På sex meters djup av Denise Rudberg
Baksidestext:
"När en storslagen opera har världspremiär i Stockholm är intresset stort. Ett mycket välkänt konstnärspar har skrivit librettot och står även för regi och scenografi. Men när föreställningen är slut försvinner de två konstnärerna spårlöst. Det excentriska paret är kända för sitt provocerande uttryckssätt som går ut på att avslöja hemligheter hos kultureliten och maktens folk, och de kan tänkas h många högt uppsatta fiender. Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff som besökte operapremiären tillsammans med sina kollegor dras in i den glödheta utredningen.
Några veckor senare mördas oförklarligt en gammal kvinna på ett äldreboende i Stockholms innerstad. Ett meddelande p brottsplatsen leder Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Elm och kriminalassistent Augustin Madrid in i ännu e utredning där makt och politik spelar en avgörande roll. Och plötsligt verkar mordet på den äldre kvinnan h kopplingar till konstnärsparets mystiska försvinnande. Marianne och hennes kollegor får många trådar att dra i mitt i ett kallt och mörkt Stockholm.
Denise Rudberg tar oss än en gång med in i överklassens salonger och bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning."

Den här boken köpte jag 2017 på loppis/auktion på Rasbokils bygdegård. Jag har läst de fem första delarna i serien och gillat dem och huvudpersonen Marianne Jidhoff så det var självklart att jag skule köpa den här när jag nu hittade den för en billig peng. Sen har den bara blivit liggande i bokhyllan, troligtvis av samma orsak som de flesta andra av mina hyllvärmare, nämligen tidsbrist. Men jag känner nu att det nog är dags att sätta igång med att läsa fler böcker i den här serien.

3 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt inte läst en enda Denise Rudberg, genren elegant crime känns inte riktigt rätt för mig, men jag har två delar i en påse i en garderob 🙂

    SvaraRadera
  2. Har läst någon bok av Denise Rudberg, men sedan kom det av sig av någon anledning.

    SvaraRadera
  3. Denise Rudberg har jag aldrig läst, men den här boken bör väl vara ett säkert kort om du har tyckt om de tidigare som du har läst av henne.

    SvaraRadera