fredag 28 augusti 2020

Fem en fredag vecka 35: Höst


Maken gick upp tidigt imorse för han skulle hämta ut bilen från verkstaden och självklart vaknade jag också (speciellt när en liten Remus gjorde rivstart från sängen för att det vankades frukost tidigare än normalt) så det var lika bra att gå upp. Fördelen med att gå upp tidigt är att jag nog hinner med lite mer idag än om jag hade tagit sovmorgon idag också. Nu är det i alla fall dags att börja dagen med  att svara på frågorna i Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda

1. Vad ser du fram emot i höst?
Brasan i braskaminen på kvällarna när det är ruggigt ute.

2. När kommer höstkläderna fram?
Det har de faktiskt redan gjort. Jag är så frusen av mig att jag börjar använda tjockare kläder så fort det börjar bli svalare ute.

3. När är det på riktigt höst?
När bladen ändrar färg och det blir ruskväder, dvs regn och blåst

4. Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
Rensar i trägådgården och gör i ordning inför vintern, dvs tar in en del krukor , trädgårdsutsmyckningar osv

5. Vad tar du med dig från sommaren?
Den här sommaren har varit speciell och jag lär mest komma ihåg stressen och händelserna som orsakade den och det lär dröja länge innan jag glömmer det. I vanliga fall är det värmen, alla goda skratt när katterna jagat flugor och alla de "presenter" (möss, större insekter osv osv)  de släpat med in

9 kommentarer:

 1. Här har björkarna redan börjat gulna och fälla bladen, men det beror nog mer på torkan än på hösten, men visst är lövfällningen ett säkert hösttecken.
  Ha en fin hösthelg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 2. gillar hösten, jag vill gärna ha varmt på mig, i morse bara +10°C

  SvaraRadera
 3. Man får fokusera på det om varit bra när man tänker tillbaka, annars kan höstdepressionen komma som ett brev på posten ... Jag framhärdar i shorts och sandaler ett tag till!

  SvaraRadera
 4. mörkret kom fort tycker jag. det var onödigt. och regnar gör det jättemycket. men jag hoppas på promenadväder i september som är höst för mig

  SvaraRadera
 5. Trots att sommaren varit så annorlunda, så har vi alla ändå samlat på oss en del minnen. En del bra och en del mindre bra. Men jag tror att det är en sommar vi kommer att minnas och prata om!

  SvaraRadera
 6. Ja, den som hade en brasa att tända, guuud så mysigt det vore!
  Man får anpassa sig och försöka tänka på allt roligt som ändå varit.

  SvaraRadera
 7. Det låter så mysigt att kunna tända en brasa och kura framför ruggiga höstkvällar. Det lär bli svårt att inte minnas denna sommar och vår.

  SvaraRadera
 8. Jag är också frusen så det är ingen större skillnad på höst- och sommarkläder. Utom under de allra hetaste sommardagarna förstås.
  Ingrid

  SvaraRadera
 9. Hua presenterna du får från katterna är jag glad jag slipper, jycken kommer aldrig med sånt :) avskyr möss...Jag är en redig slarver när de gäller att tända upp spisarna här och få mys här. Men ibland så.
  Kramiz

  SvaraRadera