söndag 16 augusti 2020

En smakebit på søndag - Profetians tid

Vi hade planerat redan i förväg att den här helgen skulle bli en vilohelg så att vi orkar med allt under nästa vecka, som ser ut att bli tuff. På lördagen tog vi det rätt så lugnt förutom att vi faktiskt bakade blåbärspaj efter ett  äldre recept. Trots att det var första gången vi provade det här receptet så blev vi väldigt nöjda, pajen smakade helt rätt, dvs som den som våra mammor bakade och som vi är uppväxta med. Det är tänkt att vi ska ta det rätt så lugnt på söndagen också och det behövs nog. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som idag anordnas av Flukten fra virkeligheten.

--------------

Min smakbit kommer från sidan 20-21 i Profetians tid av J.F. Hansson (titeln är länkad till Adlibris där det finns mer info om boken)


"General!...Negativen, originalfilerna? De finns inte här!", hörde han kardinalen kraxa bakom sig när han når dörren.
Carl-Henric stannar och vänder sig sakta om.
"Det var så sant..."svarar han och stoppar handen innanför rocken. "Jag glömde säga att jag aldrig gör affärer med barnaknullare", fortsätter han, drar fram en pistol, siktar på den förskräckta kardinalens ansikte och trycker av.
Den reslige generalen fnyser medan han med en sista blick konstaterar att den nu döde kardinalen inte kommer att åsamka honom några problem i framtiden.
"Ni kan städa upp skiten nu", säger han i den lilla mikrofonen, liknande en pinnål formad som en triquetrasymbol, fäst på överrockens krage."

8 kommentarer:

 1. Tror jag har sett den här på någon blogg. Känna inte riktigt som min typ av bok. Om jag ska döma efter smakbiten.

  SvaraRadera
 2. originalfiler får man vara rädd om (minns när jag jobbade i en liten konsultfirma och gjorde manualer för Volvo Lastvagnar, vi turades om på kvällarna att ta med "filerna"/disketterna hem)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Har varken hört talas om författaren eller boken förut.

  SvaraRadera
 4. brutalt! jag trodde nästan att jag skulle läsa den här, men nu tvekar jag. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Blåbärspaj är en favorit, länge sen jag åt det nu. Otäckt omslag på boken du läser. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Kan det vara originalfilerna som avslöjar kardinalens nesliga hemligheter? Han kanske förtjänade en kula. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbit! Den läser jag just nu. :)

  SvaraRadera
 8. Brutal smakbit... Åh, blåbärspaj är gott!

  SvaraRadera