torsdag 20 augusti 2020

Hett i hyllan #262


Idag har jag redan hunnit vara på provtagning, som gick väldigt fort den här gången och vi kunde åka tillbaka hemåt efter bara ca 15 min. Nu längtar jag efter en stor mugg med te, men först ska jag delta i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
----------------------
Ett gammalt loppisfynd igen
Kriget är slut av Morgan Alling
Baksidestext:
"När Morgan Alling berättade om sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida.
Hans tidiga barndom var fylld av polisingripanden, fyllefester och misshandel. Vid fyra års ålder skildes han från sin alkoholiserade mor, hamnade på barnhem och skickades sedan från fosterfamilj till fosterfamilj.
Vändningen kom när han fick en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav och när han fann teatern som blev hans andra hem.
Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch."

Den här köpte jag 2013 på bakluckeloppis i Fyris. Jag läste ganska mycket biografier/memoarer och BOATS just då och det var nog mycket därför jag köpte den här (dvs ren slentrianköp) Den här boken är jag inte det minsta sugen längre på att läsa så jag tror faktiskt att den åker ner i utrensningslådan. 

3 kommentarer:

  1. Morgan Alling tycker jag om, men boken har jag inte läst.

    SvaraRadera
  2. Det verkar annars vara en historia med positivt slut ... Men jag skulle nog välja att läsa något annat bland alla böcker som finns.

    SvaraRadera
  3. Den här funderade jag på att läsa när den kom, men sen föll den bort.

    SvaraRadera