söndag 2 augusti 2020

En smakebit på søndag - Släktstorm

Det mesta är segt just nu. Jag har ju en "ledig" helg men den mesta tiden har faktiskt gått åt till att vila och sova så jag har inte alls läst så mycket som jag hade hoppats att jag skulle hinna och orka göra. Det enda positiva är nog att jag äntligen börjar känna mig utvilad. På lördagen steg jag upp rätt så sent, var uppe i ett par timmar och la mig sen i soffan, slötittade på tv och somnade emellanåt. Jag kan tänka mig att söndagen lär se ungefär likadan ut för då måste jag definitivt vila så jag är utvilad direkt på månda morgon och kan sätta igång och försöka rensa lite i "göra"-listan.Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som idag anordnas av Flukten fra virkeligheten.

-----------------

Den här söndagens smakbit kommer från sidan 14 i  Släktstorm av Birgitta Illyés (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Tanken på att berätta anledningen till att de måste gräva upp Daniels kvarlevor och skicka dem till England, fyllde henne med ren och skär skräck. Tänk om ingen tror mig? De kommer kanske att påstå att jag inbillar mig alltihop. Att mitt minne har kollapsat efter att ha legat medvetslös så länge. Vilken betydelse får det om jag berättar att jag dessutom bär på Daniel barn?
Olivia kände sig torr i munnen och böjde sig efter vattenflaskan som glidit ner från sätet. Med ostadig hand skruvade hon av  korken, drack en djup klunk och grimaserade åt det ljumma vattnet. Hon ansträngde sig för andas lugnt. Musiken och bilens enformiga rörelser var sövande. Efter en stund blev ögonlocken allt tyngre. Just som hon höll på att slumra till dök en iskall tanke upp: Kanske får jag missfall när jag joggar."

14 kommentarer:

 1. En okänd bok för mig. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Kände inte till den boken. Smakbiten var minst sagt dramatisk.

  SvaraRadera
 3. Ekström & Garay är ett förlag jag aldrig har hört talas om tidigare. Verkar vara en märklig historia. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Tycks vara mycket på gång där.

  SvaraRadera
 5. Vilket häftigt omslag! Tack för smakbit :)

  SvaraRadera
 6. Det var en ny bok för mig, häftigt omslag.

  SvaraRadera
 7. Okänd bok för mig, omslaget är häftigt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Nytt förlag för mig, och ny bok. Smakbiten gjorde mig nyfiken, så jag klickade in på förlagets sida och läste litet mer om boken. Spännande tema, den här skulle jag också vilja läsa.

  Justnujusthar/Annette

  SvaraRadera
 9. Allt med den där smakbiten är nytt för mig. Kände varken till författaren, boken eller förlaget förut. Tack för smakbiten! Hoppas du får tillbaka orken snart.

  SvaraRadera
 10. känner igen författarnamnet men inte boken. och inte förlaget. tack för den dramatiska smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Det var et nydelig cover.
  Det blir en dag med mye hvile for meg og i dag. Jeg håper å få lest litt, men sliter med leselysten for tiden.
  Det er veldig greit å få rydde lit i "göra" listen. Det har jeg også gjort i sommer:-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 12. Vilket häftigt omslag! Känner inte till varken titel eller författare, tack för spännande smakbit

  SvaraRadera
 13. Ojoj vad tankar. Lät spännande ändå.
  Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Så roligt att ni gillar omslaget på min bok! 😀
  Vad glad jag blir! 🤗

  SvaraRadera