måndag 17 augusti 2020

Recension: Bögjävlar av Daniel Björk, Tomas Hemstad, Stefan Ingvarsson, Petter Wallenberg, Roger Wilson

Titel: Bögjävlar
Författare: Daniel Björk, Tomas Hemstad, Stefan Ingvarsson, Petter Wallenberg, Roger Wilson
Format: Pocket
Antal sidor: 173
Förlag: Atlas pocket
Hyllvärmare 2020
Read old books 2020

"Ni som har väntar på de arga bögarnas återkomst kan luta er tillbaka. Här är vi. Fem bögar som tröttnat på den bögkultur som omge oss i Sverige. Fem bögar som vill skapa debatt, röra om och få sndra att gära något eget. Vi är bittra och gnälliga och stolta över det. Den etiketten får man om man inte känner igen sig i det segerrus som bögkulturen i Sverige fastnat i sedan 1990-talet- Om man inte jublar av lycka över rosa plånböcker, designade kalsonger och homovänliga b- och c-kändisar."

------
Jag gillar ju att utmana mig själv och min läsning och väljer ibland att köpa böcker inom genréer som jag i vanliga fall inte läser och i vissa fall, till och med undviker, allt för att tänja mina gränser lite. När jag såg den här boken på loppis så var det precis så jag tänkte och tyckte det var dags att läsa lite om bögkulturen i Sverige.

Jag hade faktiskt inte mer än börjat läsa innan jag insåg att den här boken nog var skriven åt en läsare som redan från början är mer insatt än vad jag är. Som tur är så var ju boken inte speciellt tjock, bara 173 sidor, så den gick ändå att läsa igenom rätt så snabbt.  Det här är mer en debattbok för de initierade än nånting som passar för en mer "vanlig" läsare som jag. Tyvärr fungerade alltså inte den här boken alls för mig.

Bögjävlar finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad
Bokus Häftad
CDON Häftad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar