fredag 6 november 2020

Fem en fredag vecka 45: Drömmar

 

Vår egen lilla väckarklocka (lykoikatten Remus) hade jagat upp maken före 07.00 i morse men för en gångs skull lät han mig sova ut lite, så det blev sovmorgon för mig idag. Det betyder att jag, som vanligt på fredagar numera, är väldigt sen med allt. Nu är det i alla fall dags för mig att svara på frågorna i elisamatildas Fem en fredag där temat den här veckan är 

DRÖMMAR

-------------

1. Vad har du för återkommande dröm/drömmar?

Jag tror faktiskt inte att jag har någon dröm som återkommer, utan oftast handlar mina drömmar om sådant som hänt densenaste tiden eller så löser min hjärna problem och jag får en del aha-upplevelser i drömmen. Märkligt nog har det visat sig att många av de problemlösningar jag kommit på i drömmen också har fungerat.

2. Vilken är din största dröm?

Att flytta utomlands (vilket land som helst nästan), att kunna gå igen (har inte kunnat det på 15 år trots att jag tränat på det en hel del)

3. Vilket är din största dröm som gått i uppfyllelse?

Att flytta till en egen villa ute på landet. Jag drömde under lång tid om det men så blev jag sjuk. Och när jag låg sen på sjukhuset så sa både arbetsterapeuten och kuratorn att den drömmen kunde jag glömma, vi skulle aldrig kunna flytta till en egen villa. Tji fick de! 6 år senare flyttade vi ut på landet till egen villa och allt funkar bättre för mig i villan än i en lägenhet. Plus att det är billigare att bo såhär än i en likvärdig lägenhet.

4. Har du någon gång drömt något som slagit in?

Det har jag och senaste gången var faktiskt för inte så länge sedan.

5. Vad är din största mardröm?

Att något skulle hända min make, att han skulle gå bort före mig.

8 kommentarer:

 1. Vad härligt att din dröm har gått i uppfyllelse. Skam den som ger sig, brukade min mamma säga. Och det ligger en hel del i det. Ibland får man kämpa, men det brukar ordna sig! Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Det visste jag inte, att du inte kan gå alltså. Blir dock väldigt glad över att din dröm att flytta till en egen villa ute på landet gick i uppfyllelse. Så skönt att kunna visa alla som kanske tyckte att det inte var möjligt. Förstår att du inte vill att din man går bort före dig. Gissar att du är beroende av hans hjälp med vissa saker.

  SvaraRadera
 3. Så härligt att kunna uppleva det omöjliga (tänker på att ni kunde köpa hus) och må bra i det.
  Sjukdomar är besvärliga, man drömmer sig frisk.

  SvaraRadera
 4. härligt att kunna flytta ut på landet. det konstiga är ju att hus är billigare än lägenhet

  SvaraRadera
 5. Skönt att du fick det boende du önskat.

  SvaraRadera
 6. Att flytta utomlands har kanske varit en dröm för mig men för länge sen, numera vill jag absolut bo kvar i Sverige, trots att jag växte upp i Finland. Det låter härligt att du fick ditt drömboende. Jag har förstått att du har ett handikapp, och får kämpa än mer än vi andra. Och det gör du så bra! Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Så härligt att drömmen om en villa på landet gick i uppfyllelse. Häftigt att kunna motbevisa arbetsterapeuten och kuratorn om att de hade fel.

  SvaraRadera
 8. Jag hade också en dröm om att åtminstone skaffa ett boende utomlands och ett år var vi och såg på flera lägenheter på Sicilien, men det blev aldrig någon verklighet av den drömmen.
  /Ingrid

  SvaraRadera