fredag 20 november 2020

Fem en fredag vecka 47:Tittut

 


Nu har vi ledsnat totalt på vår "väckarklocka", terroristen Remus. Han jagar upp oss vid 6-tiden varje morgon och ger sig inte förrän vi båda är uppe och sitter i köket men då går han och lägger sig och tar en tupplur. I morse har vi alltså filat lite på vår plan för hur vi ska bryta beteendet och sätter igång med det i morgon bitti. Men nu är det dags att svara på de fem frågorna i elisamatildas Fem en fredag.

1. Vilken var din senaste oväntade utgift?
Det har varit många den här sommaren och hösten i och med mammas bortgång. Senaste tror jag var att vi fick hyra förråd hos Shurgard åt alla saker från lägenheten som skulle behållas. Den kostnaden hade vi inte riktigt räknat med skulle komma.

2. Vad är en trevlig överraskning?
Nästan vad som helst, t ex när maken kommer hem från shoppingrundan och har med sig blommor, en räkmacka eller något liknande

3. Vad är något du inte kan hitta?
Just nu - örhängen. Jag har haft örhängen drällandes lite överallt och har äntligen tagit tag i att försöka få upp dem ordentligt på smyckestavla som är enbart för örhängen. Problemet är att jag nu har en massa udda örhängen där för jag kan inte hitta paret.

4. Vad gömmer du dig ifrån?
Sätta igång att sortera och rensa ut bland det som vi tagit he från mammas lägenhet.

5. Vad gör du vid oväntat besök?
Just nu blir det inga oväntade besök pga corona och skulle någon få för sig att komma (vilket ingen gör för alla mina vänner/bekata/släktingar vet att jag tillhör riskgrupp) så släpps de inte in. Före coronapandemin blev jag själaglad, satte på te och kaffe och plockade fram fikabröd

12 kommentarer:

 1. De små sakerna är bäst, typ blommor eller räkmacka, när min 88-åriga mor flyttade från 3:a till 2:a på bottenvåning, glad att vi lyckades göra av med överflödet. Vi umgås med familjen, men inte om någon är förkyld.

  SvaraRadera
 2. Det är naturligtvis så man ska hantera oväntade besök, nu, men jag skulle ju ändå bli glad och säga välkommen ... å andra sidan kommer nog ingen.

  SvaraRadera
 3. Jag känner som du är det gäller oväntade besök. Så tråkigt det är!!
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 4. Covid-19 har förändrat mycket. Jag är inte rädd för att bli smittad eftersom vi är hemma med covid-19. Däremot skulle vi inte släppa in någon just nu därför att vi inte vill att den personen ska bli smittad.

  SvaraRadera
 5. Alla överraskningar som inte är negativa är ju med nödvändighet positiva ... det är dem man får hoppas på! Om besök har du nog helt rätt: ingen kommer i dessa dagar.

  SvaraRadera
 6. I perioder har det ju varit så inne att bara ha ett örhänge, så det tycker jag du ska ta till dig! 😄 Överraskningar är kul bara de är positiva. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. väldigt förargligt att inte hitta ringar och smycken. värst är det om en tappat ute någonstans.

  SvaraRadera
 8. Blomster er alltid koselig. Håper hverdagen blir litt mer koselig etter hvert, bare denne pandemien snart kunne gå over ... God helg.

  SvaraRadera
 9. Du har samma problem med dina örhängen som många har med sina sockor - märkligt;-)
  Det är aldrig roligt att ta sig an ett "arv" tycker jag. Många minnen väcks och det är sorgligt. Samtidigt har man ju klarat sig ett helt liv utan de ärvda sakerna så... Inte lätt det där.

  SvaraRadera
 10. Nej, det var längesen jag fick ta hand om ett arv och det är inget kul nuförtiden. Förr var det en skatt.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker det är snyggt med ganska stora örhängen, gärna bara i ena örat. Det blir lite asymmetri men jag gillar det. Jag släpper inte heller in någon här utanför familjen. Tyvärr...

  SvaraRadera
 12. Spännande, jag undrar vad det är för plan ni har. Vore superkul att höra =) Vi har ju en lite större terorist i form av en 35kg hund som också tycker att det är morgon okristligt tidigt, tyvärr vill han då också ta en promenad för att kissa, sen går han och lägger sig medan man själv är ganska klarvaken. Det var värre när han var valp då var det oftast vid 4-hugget, men nu är han lite bättre, det är närmare 6-hugget ;-) Men annars är han ju väldigt söt ;-)

  SvaraRadera