lördag 28 november 2020

Recension: Gravplaneten av Oskar Källner & Karl Johnsson

Titel: Gravplaneten
Serie: Imperiets arvingar
Målgrupp: 9-12 år
Författare: Oskar Källner
Illustratör: Karl Johnsson
Format: Kartonnage
Antal sidor: 235
Recensionsexemplar (Se "Om")

"Alice och Elias och deras vänner på rymdskeppet Stillheten har kraschat på Umbrezza, det gamla Imperiets gravplanet. Där vandrar bara de döda. Påstås det. Men så får de in en nödsignal från mamma. Hon verkar också befinna sig på Umbrezza. De försöker hitta henne, och jagade av fiender tvingas de bege sig ner i de uråldriga katakomberna, där ohyggliga varelser och fasansfulla upptäckter väntar..."

---------------------
Gravplaneten är del 3 i serien Imperiets arvingar om Alice och Elias och deras äventyr i rymden.Jag tyckte väldigt mycket om de tidigare delarna (länk till recensionerna finns längre ner på sidan) och blev väldigt glad när den här en dag fanns i brevlådan.

Äventyret i rymden fortsätter för Alice och Elias fortsätter och det går i ett halsbrytande tempo.  Och de möter både nya faror och spännande karaktärer. Den här gången får de också utforska ännu en ny planet, en lite läskigare planet än de andra de hittills besökt.

Visst, målgruppen för den här serien är 9-12-åringar men den fungerar nog alldeles utmärkt för läsare i alla åldersgrupper, för även jag som ändå är åldersmässigt rätt så långt ifrån målgruppen tycker att de här böckerna är roliga att läsa. Det är synd att den här typen av böcker inte fanns när jag var i den åldern för då kanske min introduktion till sci-fi hade sett annorlunda ut än vad det blev.

Gravplaneten är ett fartfyllt äventyr som verkligen sätter fart på fantasin och jag måste än en gång berömma de fina illustrationerna i boken, de gör läsningen till något verkligen speciellt.
Nu längtar jag redan efter nästa del, Minnesskrinet, som kommer våren 2021 så jag får utforska ännu mer av rymden tillsammans med Alice och Elias.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Oskar Källner/Rabén & Sjögren för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns på Oskar Källners websida 
Mer info om illustratören och hans verk finns på Karl Johnssons websida

Mina recensioner av de andra delarna i Imperiets arvingar-serien


Recensioner av andra böcker jag läst av Oskar Källner 


Gravplaneten finns att köpa hos t ex 

Adlibris Kartonnage/E-bok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar