torsdag 19 november 2020

Hett i hyllan #275

 

Veckorna går nästan alldeles för fort just nu för det känns som att det ju var torsdag alldeles nyss och nu är det det igen. Det är alltså dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------------

Ett loppisfynd igen

Den grymmaste månaden av Louise Penny (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

Baksidestext:

"Det är påsk i den kanadensiska bynkommissarie Armand Gamache. Three Pines. Men medan vårsolen skiner väntar någon på att mörkret ska sänka sig. Planen är att väcka liv i de döda genom en seans, men något går fruktansvärt fel. 

Det är en mycket märklig brottsplats den rutinerade kommissarie Armand Gamache anländer till. I ett gammalt övergivet hus verkar någon ha skrämts till döds. Är det en naturlig död eller är det ett mord som ägt rum?

Gamaches uppdrag underlättas inte heller av att det finns krafter i hans egen grupp som vill förråda honom. Men hur långt är hans fiender beredda att gå för att få honom på fall?

Välkommen till Three Pines, där den grymmaste månaden är på väg att leva upp till sitt namn."


Den här köpte jag 2016 på bakluckeloppisen vid Ulva kvarn. Jag hade hört väldigt mycket positivt om den här serien och var nyfiken på om jag också skulle tycka den var bra så när jag hittade den här på loppisen så köpte jag den direkt. På det sättet är loppisar och secondhand perfekt, man kan prova på olik genreer och författare för en billig peng och gillar man inte boken så har man i alla fall inte betalat för mycket för den. Sen har den blivit stående i bokhyllan av den vanliga orsaken "tidsbrist" precis som alla de andra böckerna jag köpte den gången. Men nu börjar det nog bli dags att läsa den här och se vd jag tycker om den.

3 kommentarer:

  1. Jag har ju läst nästan alla böcker som har översatts till svenska, i den serien. Denna är ju tredje delen och helt ärligt är jag tveksam till om man kan läsa dem fristående. Det händer en hel del med karaktärerna.

    SvaraRadera
  2. Har inte läst någon bok av författaren men har en i bokhyllan. Den där verkar spännande.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte läst Penny. Det låter som en lite annorlunda plot.

    SvaraRadera