tisdag 26 november 2019

Recension: Albino av Mons Kallentoft & Anna Karolina

Titel: Albino
Serie: Herkulesserien del 6
Författare: Mons Kallentoft & Anna Karolina
Format: Inbunden
Antal sidor: 329
Förlag: Bookmark förlag
Recensionsexemplar

"En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Ena armen har huggits av vilket lett till att han förblött. Samma dygn kidnappas en kvinnlig modell. Båda offer är albiner.
På Särskilda enheten försöker kriminalinspektör Zack Herry och hans kollegor att förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige?
Privat dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända."

------------

Det här är en av mina favoritserier där jag otåligt väntat på varje bok och det gjorde jag den här gången också. Den långa väntan gör också att förväntningarna trissas upp och det är alltid farligt .

Zack har alltid varit en favorit bland huvudkaraktärer. Ja, han är macho, en handlingens man som inte väjer för våld och som är "hård mot de hårda", men i den här boken är Zack inte riktigt sig lik och det stör mig. Han har på något sätt hamnat i underläge och det funkar inte för den Zack som jag känner, han tänker och grubblar för mycket istället för att agera instinktivt.

Det är också lugnare tempo än i de andra delarna i serien och jag måste medge att jag saknar lite det där explosiva som varit så framträdande i de andra böckerna i serien. Istället finns en del annat intressant i handlingen som gör att jag ändå sitter som fastklistrad vid boken och läser, läser och läser lite till.

Trots mina invändningar (som kanske berodde på mina alltför höga förväntningar) är Albino en spännande bok med intressant intrig som jag slukar på en sittning. Och jag ser verkligen fram emot nästa del för då kanske "min" Zack är tillbaka och jag tror också att en del av mina kvarstående frågor och funderingar får sin förklaring i den boken.

Jag har bjudit på en smakbit ur boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bookmark förlag för rec.exet!Mer info om författarna och deras böcker finns på deras websidor

Mons Kallentoft
Anna Karolina

Mina recensioner av de tidigare delarna

Zack
Leon
Bambi
Heroine
Falco

Albino finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
1 kommentar:

  1. Jag är helt överens här och det känns bra att någon annan tycker likadant :)

    SvaraRadera