söndag 12 juli 2020

En smakebit på søndag- Den tunna hinnan

Det har hittills varit en ganska jobbig och tung helg. På lördagen åkte vi till mammas lägenhet för att tömma den och ganska snart insåg vi att det lär inte bli gjort på en dag, utan vi lär få åka dit fler gånger. När vi väl kom hem var vi totalt slutkörda båda två så kvällen tillbringades i soffan. På söndagen ska vi ta sovmorgon och sen göra absolut ingenting hela dagen, bara vila, titta på tv och eventuellt läsa lite.Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

--------------------------

Min smakbit kommer från sidan  i Den tunna hinnan av Astrid Ahlberg (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Fast helst ville han klara sig själv till en början, ville inte tvinga sig på de silverhåriga, som de kallades av människorna på slättbygden. Antagligen skulle det inte bli hans eget val. Ville de kontakta honom, skulle de göra det. Men han hyste inga illusioner om att de var fullt kapabla att undvika honom, vana som de var att hålla sig dolda för illasinnade inkräktare, som jägarna från slätten. Maron kände till de vilda jaktritterna, de som härskaren i borgen långt borta i söder då och då anordnade för att få tag på större vilt än rådjur, harar och hönsfåglar. Stötte jaktfolket på någon av de silverhåriga tvekade de inte att skicka iväg en pil eller två, det hade han uppfattat från faderns oroliga tankar.
För några år sedan hade ett sånt sällskap passerat förbi gården. Flera tiotals män, alla ridande på de snabba, varmblodiga hästarna som bara de välbeställda hade råd med. Alla ryttarna utrustade med pilbågar eller spjut. Långbenta hundar med stora, flämtande gap och blodtörst i blicken."

5 kommentarer:

 1. Känns som en fantasy, men en okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 2. tömma lägenhet efter anhörig är jobbigt, min 88-åriga mor lever men hon flyttade till en mindre lägenhet i bottenvåning, då var hon själv med på rensning, en ny författare för mig, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Jobbigt att tömma lägenhet/hus efter anhörig. Boken känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Den boken låter spännande. Jag läser alltför lite fantasy.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det låter bra att du kan glömma din tunga verklighet mellan varven och fly in i fantasiriket. Förstår att det är tungt att ta reda på ett dödsbo, önskar dig styrka. Tack för smakbit

  SvaraRadera