torsdag 23 juli 2020

Hett i hyllan #258


Den här veckan har jag lite bättre med både tid och ork och då passar det perfekt att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------

Den här gången hittade jag ett rec.ex som jag för ovanlighetens skull ännu inte läst (jag brukar läsa alla rec.exen jag får)

Första telefonsamtalet från himlen av Mitch Albom
Baksidestext:
"En morgon ringer telefonerna i Coldwater. Förvåningen blir stor när rösterna visar sig vara hälsningar från himlen, släktingar och vänner som hör av sig till anhöriga. Den sömniga lilla staden blir snart centrum för världens medier. Finns det ett liv efter detta, eller är samtalen århundradets bluff? Sully Harding, änkling och ensamstående småbarnspappa, bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Vad är det egentligen som pågår? Och varför just i Coldwater? Tillsammans med en av de tillresta journalisterna börjar Harding nysta i invånarnas liv. Deras olikheter till trots verkar frågorna inför livets förgänglighet vara de samma. När sanningens minut närmar sig ställs allt på sin spets: Hur mycket behöver man tro? Och hur ska man veta om tron håller om man inte släpper taget?"

Den här boken fick jag som spontanutskick från förlaget 2015. Det här till ovanligheterna att jag inte läser rec.ex men den här hamnade nog på hyllan av en orsak. Jag har läst Tisdagarna med Morrie av den här författaren och älskade den boken, men så försökte jag med någon annan bok av honom och den funkade inte alls så det var nog den upplevelsen som spökade plus att jag inte riktigt kände mig frestad av baksidestexten heller som gjort att boken blivit en hyllvärmare.Jag känner mig inte speciellt suge p att läsa den nu heller så vi får se, kanske att den åker ner i utrensningslådan.

4 kommentarer:

  1. Tisdagarna med Morrie känner jag igen, men den här gick obemärkt förbi!

    SvaraRadera
  2. Titeln låter ju fantasieggande, men beskrivningen lockar nog faktiskt inte.

    SvaraRadera
  3. Jag känner igen författarnamnet men tror inte den är något för mig.

    SvaraRadera