fredag 26 februari 2016

Bokbloggsjerka 26-29 februari

Idag känns det som att huvudet är fullt med ludd. Jag fastnade i en bok inatt (ovanligt?) och kunde inte sluta läsa utan att veta hur berättelsen slutade, så jag var faktiskt vaken till tidiga morgontimmarna. Allt hade väl varit bra om jag sen hade fått sova ut nu på morgonen men katterna tar ingen hänsyn till att man skulle behöva sova, utan de anser att man inte ska ligga och sova alltför länge. Själva går de minsann och lägger sig lite då och då under dagen.

Men trots luddet så ska jag såklart vara med på Annikas Bokbloggsjerka, det är ju fredag! Idag frågar hon

I går skrev jag liten om fanfiction i mitt inlägg om SoA och fanfic är något som Koko vill veta mer om: Vad anser du om fanfic överlag och har du några bra lästips inom den genren?

------------------------

I teorin har jag en aning om vad fanfic är, men var ändå tvungen att googla på betydelsen för att vara säker. Och jag har läst 50 nyanser-böckerna, som ju ska vara fanfic på Twilight. Men eftersom jag inte läst Twilight (och tänker inte göra det heller) så förblir begreppet lite luddigt för mig och när jag inte riktigt förstår genren så är jag inte heller intresserad av den. Om jag vid något tillfälle läst fanfic (förutom 50 nyanser) så har jag varit helt omedveten om det och har därför inga lästips heller...


14 kommentarer:

 1. Skönt att vi är flera som inte är riktigt klara över vad fanfiction är :)

  SvaraRadera
 2. och jag fattar inte så mycket, mest förvirrad :)

  SvaraRadera
 3. Nu blev man ju såklart nyfiken på vilken bok det var som höll dig uppe ;)

  SvaraRadera
 4. Som tur är måste man inte gilla och anamma allt! Men vilken bok var det som höll dig vaken, det blir jag nyfiken på?

  SvaraRadera
 5. Jeg føyer meg til rekken av de som ikke forstår hva fanfiction er. Mange nye navn dukker opp for tiden!

  SvaraRadera
 6. Fanfic handlar egentligen om att fortsätta i en redan befintlig miljö med befintliga karaktärer. Kanske Harry Potter blir homosexuell i min variant, eller Dumbledore visar sig vara Harry Potters pappa osv osv. Man stjäl på sätt och vis, men det handlar ju oftast om fans som inte vill sluta leva i sin favoritvärld och då spinner vidare på den själva. :-)

  SvaraRadera
 7. Jag har läst femtio nyanser som ska vara fanfiction på twilight men om jag inte hade vetat det innan så är det inget jag hade märkt när jag läste.

  SvaraRadera
 8. Haha ja verkligen svårt det här..

  SvaraRadera
 9. Jag har två lästips i mitt blogginlägg. Nästan lite stolt över att jag inte är den mest ovetande för en gångs skull.

  SvaraRadera
 10. Jag har både lästips och lite bakgrundsfakta i mitt inlägg. Jag rekommenderar att kolla upp fanfiction mer. Det är så underbart! :)

  SvaraRadera
 11. Håller med dig, det här var krångligt.

  SvaraRadera
 12. En del fan fiction är sån at man inte tänker på att den är just det - Bengt Ohlsson: Gregorius t.ex. En annan vinkling på Söderbergs Doktor Glas. Så du kan ha läst fanfic utan att ha tänkt på det!

  SvaraRadera
 13. Jag visste vad det var, men känner mig ändå helt ointresserad.

  SvaraRadera
 14. Jag vet väl lite vad det är, men är ingen medveten läsare av det :) Förutom första fifty shades boken då.

  SvaraRadera