måndag 29 februari 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 9

Jag har suttit hela förmiddagen och bara druckit thé och läst, men nu börjar det bli dags att göra nånting annat också. Alltså tar jag itu med Veckans bokbloggsfråga som anordnas av Barnboksbloggen. Den här veckan vill hon veta

Vilken typ av blogginlägg tycker du är roligast att läsa hos de bokbloggar du följer (recensioner, svar på utmaningar, listor, fakta, boknyheter, personliga inlägg, temainlägg eller vad det nu kan vara)? Och vilken typ av blogginlägg tycker du själv är roligast att skriva? 

----------------

För mig är det nog inte specifika inlägg eller typ av inlägg som är roligast att läsa utan det är helheten som är det viktiga. Det ska helst finnas lite av varje: recensioner såklart men också sådant som visar lite om personen bakom bloggen.

Roligast att skriva är såklart recensionerna, i alla fall när det flyter på. Men när det tar emot av olika orsaker (t ex problem med formuleringar osv) så är det inte kul alls. Men jag tycker nog att det har varit roligt att skriva alla de inlägg som finns på min blogg.
17 kommentarer:

 1. Visst kan recensioner vara riktigt jobbiga ibland.

  SvaraRadera
 2. Vi är visst ganska överens den här gången :)

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt, en blogg där det bara fanns en typ av inlägg hade jag nog inte tyckt varit så kul.

  SvaraRadera
 4. Recensioner är spännande, ibland hur svårt som helst och ibland självklart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! För mig brukar de lättaste vara de böcker jag tycker bäst om.

   Radera
 5. Recensioner kan både vara nåt av det allra roligaste att skriva men också det allra jobbigaste ibland :)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att recensioner är ett av de roligaste sakerna att skriva just för att "det är ännu en bok jag läst" :). Det svåraste med dem är däremot att skriva handlingen utan att avslöja för mycket, få det att låta konstigt eller att plagiera baksidestexten. Men jag gillar alltid utmaningen det ger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av orsakerna till att jag bara skriver baksidestexten är just för att jag inte vill avslöja mer än vad som redan står där, vilket händer lätt när man ska undvika att sammanfatta men inte bara skriva baksidestexten med andra ord.

   Radera
 7. Tycker också om en blandning av allt.
  Mysig förmiddag du haft där :)

  SvaraRadera
 8. På sätt och vis har jag nog gillat att skriva alla inlägg också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa tycker jag är så svåra att jag får slå knut på mig själv för att lyckas ens någotsånär med dem.

   Radera
 9. Vissa recensioner är så lätta att skriva vissa jätte sega. Jag gick tillbaka och kollade på någon recension för att jag inte mindes vad jag tyckte om en bok och tyckte min recension var så opersonlig och blev inte alls klok på vad jag inte gillade så nu har jag tänkt försöka bättre mig :)
  Dock blir det ju lite mer spoiler varning då istället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där och man vill ju inte avslöja mer än nödvändigt för andra läsare.

   Radera