onsdag 24 februari 2016

Bokreabesök

Idag startade alltså bokrean och eftersom min man var hemma så beslöt vi oss för att besöka rean redan första dagen. Och när vi nu ändå var så tidigt i farten så åkte vi runt lite till de affärer vi handlat hos under tidigare reor och i år finns det en hel del att säga om de flesta..
Akademibokhandeln Gränby Centrum, Uppsala

Den här bokhandeln är en sorglig plats även i vanliga fall men nu under rean är den helt omöjlig. Det är alltså trångt även i vanliga fall och det kan vara lite knivigt att ta sig fram i rullstol, men det går. Men nu under bokrean finns inte en möjlighet att någon rullstolsbunden kan ta sig fram i den butiken. Javisst, det störtar fram en vänlig dam som erbjuder hjälp med att gå och hämta det jag vill ha, men det är ju inte det som är poängen. När jag går på bokrean vill jag åka runt, titta på böckerna, läsa baksidestexter och kanske hitta något intressant som jag inte ens tänkt på när jag läste reakatalogen. En del av tjusningen med bokrea är ändå de där spontana fynden och impulsköpen. I år skulle jag försöka hålla igen på inköpen och det lär inte bli några större problem. Akademibokhandeln hjälper ju till genom att se till att jag inte ens kan ta mig in i butiken för att bli frestad!
Jag har förståelse för att det kan bli trångt när det är bokrea, men det här va bara löjligt, speciellt som det inte fanns speciellt många kunder i affären (det var mycket därför vi var där så tidigt)

ICA Maxi Stenhagen och Gnista

Förra året var ICA det absolut bästa stället att köpa reaböckerna hos. De hade ett bra sortiment, bra priser och i de två butiker (Stenhagen och Gnista) som vi besökte var det snyggt och prydligt på bokavdelningen.
Men ICA verkar ha missförstått det här med bokrea. Nej, det funkar inte riktigt att ha nästan samma sortiment som förra året. När det gäller de böckerna har jag antingen redan köpt boken förra året eller så ville jag inte ha den. Och ville jag inte ha den förra året så lär jag för fasiken inte vilja köpa den i år heller! Ett par nya titlar fanns det ju men ingenting jätteintressant. I reklamen skröt de med att de hade mer än 800 titlar i reautbudet, men det stod ingenstans att 750 av dem är från förra årets bokrea. Stor besvikelse!

CityGross, Gränby Köpstad

 Ännu en butik som verkar ha missförstått det här med bokrea. CityGross har haft en ständig bokrea den senaste månaden, dvs ett bord fyllt med böcker som ingen verkar vilja ha (har inte sett att högarna minskat något under den här månaden). Märkligt nog har inte den där REA"-skylten återspeglats på priserna speciellt mycket.... Nu hade man då lagt till ett par nya titlar t ex Millennium-boken och vips så är det bokrea igen! Man blir bara ledsen när man ser det reabordet.Nästa vecka tänkte vi åka till den andra Akademibokhandelsaffären i centrala Uppsala så får vi se om situationen är bättre där eller om det är lika bedrövligt som i Gränby.
3 kommentarer:

 1. Ica maxi hade dessutom vissa varor som bara gick att köpa via nätet och på Akademibokhandeln saknade jag 4 titlar jag tänkte köpa...Känns som de lockar med vissa böcker som bara finns i någon butik....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kikade på målarböckerna på nätet och där stod det att de bara kunde köpas i webshopen så jag bestämde mig för att strunta i dem eftersom frakten var så dyr. Och det var ju tur eftersom alla de böckerna fanns att köpa på ICA när vi var där nu. Sånt där blir jag less på. Jo, jag såg i reahäftet att en del titlar fanns bara att köpa i vissa butiker - det är också ett otyg!

   Radera
 2. Jag har faktiskt inte hittat några rea-böcker jag ville ha i fysisk butik utan det blev endast via nätet som jag beställde.

  SvaraRadera