fredag 5 februari 2016

Hudhunger

Titel: Hudhunger
Serie: Rosanna Wilde
Författare: Katerina Janouch
Format: Inbunden
Antal sidor: 207
Förlag: Piratförlaget
Rec.ex.


"Rosanna Wilde har fyllt fyrtio, hon lever i ett avsvalnat äktenskap och är en författare som inte skrivit en rad på flera år. Plötsligt en dag står en man i hennes kök. Han heter Samuel och ska under en tid bo i gästhuset. Rosanna kastas in i en oväntad känslostorm som får allt det invanda att vändas uppochned."

----------------------



Jag fick en förfrågan från förlaget om jag ville läsa den här boken och eftersom jag läser en del erotisk litteratur tyckte jag att det skulle vara intressant att läsa något skrivet av en svensk författare. Och speciellt intressant blev det ju när författaren är Katerina Janouch som ju är sexrådgivare. Jag har inte läst några böcker av den här författaren tidigare så det här blir den första för mig.

Vad man uppfattar som erotiskt är väldigt individuellt och kraven på vilka ingredienser en berättelse ska ha för att uppfattas som erotisk varierar nog ganska kraftigt. För mig är erotisk litteratur verklighetsflykt och fantasi och jag föredrar att handlingen och huvudpersonerna är så långt borta från den "vanliga" vardagen som möjligt. Utöver det så vill jag gärna ha med kärlek i någon form, kärlek och erotik går för mig hand i hand.

Det jag uppskattar med Hudhunger är att berättelsen handlar om mogna människor som vet vad de vill. Man blir lite trött på att huvudpersonerna i de flesta erotiska berättelser är unga och vackra.
Men...sen kommer det som jag har svårt för och som gör att all erotik försvinner med omedelbar verkan. I väldigt många erotiska berättelser förekommer det någon typ av förhinder som sedan klaras upp, men för mig är vardagsrealismen (med div äktenskapsproblem) i Hudhunger direkt avtändande. Visst finns det sexavsnitt i boken men för mig räcker det inte med sex, det jag saknar är känsla och romantik. Utöver det så finns det ett par avsnitt i boken som jag definitivt inte gillar (den ena är inte trovärdig, den andra är direkt olustig att läsa)

Jag uppfattar Hudhunger mer som en välskriven relationsroman med sexinslag än en erotisk berättelse och det kan nog bero mycket på att jag nog gärna skulle ha velat ha lite mer romance i boken och lite mindre realism. Men jag ser ändå fram emot nästa del för då är ju Rosanna på "fri fot", så att säga, och det tror jag gör stor skillnad.

Tack till Piratförlaget för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Katerina Janouchs hemsida

Hudhunger finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok




1 kommentar:

  1. Jag tror jag uppskattade realismen i den, eftersom jag har lite svårt för erotikgenren i vanliga fall. Men jag blev lite förvånad över hur frånvarande Samuel var genom större delen av boken, med tanke på att det låter som om han ska ha en så stor roll. Så jag hade nog också en liten förväntning på mer romans.

    Men jag ser ändå fram emot nästa del. Det ska bli spännande att se vad Rosanna ska hitta på härnäst.

    SvaraRadera