måndag 15 februari 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 7

Så är helgen över och mannen min är på jobbet igen, vilket betyder att jag kan sitta och läsa i lugn och ro så mycket jag vill. Och förutom läsandet så hinner jag hålla på lite med bloggen också. Och eftersom det är måndag så är det dags för Veckans bokbloggsfråga som anordnas av Barnboksbloggen. Den här veckan lyder frågan

Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med just ditt bibliotek? Och ni som inte brukar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte? 

------------------

Tyvärr, biblioteket är ingenting för mig. Jag har besökt bibliotek och lånat böcker under flera perioder i mitt liv, men jag får det helt enkelt inte att fungera.

Under de perioder då jag lånat böcker har det slutat efter ett tag därför att jag inte längre hittar något jag är intresserad av att läsa. Visst, man kan reservera, beställa från andra bibliotek osv, men när jag vill läsa en bok så vill jag ha den på en gång, inte om två veckor. Om två veckor är jag kanske inte längre sugen på just den boken.

Låneböcker måste jag ju också läsa på en gång, jag kan inte läsa en liten bit för att sedan lägga ifrån mig den och läsa vidare vid ett senare tillfälle för boken ska ju lämnas tillbaka inom en viss tid. Så det är också nåt som inte riktigt funkar för mig.

Sen är bokköpandet ett nöje i sig. Nu köper jag sällan böcker till fullpris - det blir antingen något erbjudande eller böcker på loppis alt second-hand, så där är inte heller kostnaden speciellt betungande.

6 kommentarer:

 1. Jag lånar mer böcker än vad jag köper och tycker mycket om att besöka bibliotek. Såklart är det roligt att köpa böcker, men jag försöker att inte köpa alltför ofta :)

  SvaraRadera
 2. Jag har fullt upp med de böcker jag har hemma och de är nyare än de som finns på mitt bibliotek.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig! jag försöker låna oftare men det är verkligen underbart att bokshoppa och att inte behöva vänta på boken eller läsa den under en viss tid.

  SvaraRadera
 4. Biblioteket är mitt favoritställe. Nu vet jag inte hur reglerna är i sverige, men här på Åland lånar man en månad i taget och så länge ingen reserverat den kan man låna om den upp till tre gånger. Funkar utmärkt för mig eftersom jag läser efter humör.

  SvaraRadera
 5. Böcker är ju så fina så man vill ju gärna ha dem själv :)

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen att befinna mig på biblioteket, men jag vill också äga mina böcker och läsa dem när jag vill :)

  SvaraRadera