torsdag 4 februari 2016

Etthundra mil

Titel: Etthundra mil
Författare: Jojo Moyes
Format: Pocket
Antal sidor: 384
Förlag: Printz Publishing
Hyllvärmare

"Jess Thomas liv suger. Hennes man har stuckit och hon måste jobba dubbelt för att försörja barnen. Styvsonen Nicky kommer hem blåslagen från den ruffa skolan. Dottern Tanzie är lite av ett mattegeni, men när hon erbjuds plats på en bra privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad?
IT-miljonären Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen - inklusive illaluktande hunden Norman - de etthundra milen till Skottland, är det hans första osjälviska gärning på åratal"

--------------------------------------
Den här författarens böcker är så hyllade att jag har känt att jag nästan måste läsa några för att se om jag också tycker att de är fantastiska. Första boken jag läste var Livet efter dig och den tyckte jag var en OK bok, trevlig men inte fantastisk. Nu var det alltså dags att testa en till bok av Jojo Moyes och se om jag denna gång förstod vad det är som folk pratar om.

Jag gillar personerna i boken och speciellt då Jess och barnen. Ed har sina poänger emellanåt men han är inte riktigt min typ av person. Själva berättelsen är trevlig och Moyes har beskrivit händelserna med mycket värme och humor.

Visst är det feelgood när det är som bäst och för mig fungerar det som "mellanläsning",  Och ja, jag gillar den här boken, den är både lätt- och snabbläst med en bra blandning av humor och romantik. Men jag har fortfarande inte riktigt begripit varför Moyes böcker hyllas så mycket, även den här boken är en mysig feelgood, men ingenting som jag lär komma ihåg speciellt länge.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Jojo Moyes hemsidaEtthundra mil finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Pocket/E-bok
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar