fredag 28 maj 2021

Fem en fredag vecka 21: Prestation

 

Inatt behagade Blogger ställa till problem igen, så jag kunde inte schemalägga mitt första fredagsinlägg som jag brukar göra och därmed blir allt som ska göras under fredagen lite förskjutet tidsmässigt under dagen. Det som ingår i fredagsgöromålen på fredagarna är att svara på frågorna i Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda. Rubriken den här veckan är

PRESTATION

-------------------

1. Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
Ingenting tror jag, mest för att det finns så få saker jag kan göra pga mitt handikapp. Maken däremot (och därmed vårt hushåll) bidrar nog mest i hela grannskapet med att låna ut verktyg, trädgårdsredskap osv till andra, ger lite tips och hjälp när det behövs. Och där tar jag lite av äran för jag ger honom lite tips om sånt jag vet och kan

2. Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
Blir sjukt stolt över mig själv varje dag när jag klarar av att göra något nytt eller mer än tidigare trot handikappet.

3. Vad gör andra bättre än du?
Väldigt många kan otroligt mycket mer än jag och det bästa av allt är att många i min bekantskapskrets är villiga att dela med sig av sin kunskap och lära mig en hel del.

4. När presterar du som bäst?
Förr i världen var det när jag var som mest stressad och tidspressad för jag upplevde stressen som positiv stress. Numera är jag väldigt stresskänslig och klarar inte stress alls så numera behöver jag vara utvilad, lugn och ha lugnt omkring mig för att prestera.

5. Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?
Kortdistanslöpning, dvs 100 m och tränade t o m på fritiden, men det var i Finland, i Sverige fick man inte hålla på med det man var bra på så då slutade jag med idrotten.

9 kommentarer:

 1. Tycker du har en fin inställning till detta med prestationer och vad man kan vara stolt över!

  SvaraRadera
 2. jo, jag gillar inte heller stress längre, det är annorlunda nu.

  SvaraRadera
 3. Svaret på sista frågan gör mig ledsen. Jag som alltid trott att just Sverige är bra på att få fram talanger i olika sporter.
  Sedan är det alltid ett hushåll i ett grannskap som bidrar mera med praktiska ting och utlånande av verktyg. Detta gäller dock endast i villaområden och förekommer inte i flerfamiljshus har jag märkt;-)

  SvaraRadera
 4. Helt rätt inställning till prestationerna. När jag låg på sjukhus efter en stroke satte jag upp som mål att varje dag kunna något som jag inte kunde dagen innan.

  SvaraRadera
 5. Sunt resonerat om prestationer, stress är bra att undvika.

  SvaraRadera
 6. Er det ikke godt å kjenne mestringsfølelsen? Den skal man ta vare på. God helg!

  SvaraRadera
 7. visst är det bra att på olika sätt utmana sig själv och att ta en bit i taget.

  SvaraRadera
 8. Prestationer är egentligen ganska oviktiga. Men ni (du och din man) är ju ett team, och då är prestationerna gemensamma. Vad som är viktigt är att kunna känna stolthet för det man själv gör, stort eller smått! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Men vad säger du, fick man inte hålla på med sånt man var bra på? Det lät inget vidare...Prestationer är annars oviktiga precis som Kina säger. Vi behöver inte jämföra oss med andra, det ger bara stress och press. Huvudsaken är att vi klarar av vårt jobb o vårt liv och tillvaro utan att däcka ihop.

  SvaraRadera