torsdag 27 maj 2021

Hett i hyllan #302

 

Det är torsdag idag och torsdagar börjar alltid med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------
Ett bokreafynd 

Sov du lilla videung av Cilla & Rolf Börjlind
Baksidestext:
"En natt snubblar den hemlösa Muriel över en gråtande flicka mitt i Stockholms city. Hon heter Folami och har flytt hit på egen hand som så många andra barn. Muriel tar med henne till sitt tillfälliga hem. Men efter en otäck incident vågar de inte stanna. utan söker hjälp av Tom Stilton, som tidigare varit både polis och uteliggare.

En pojke hittas nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Kommissarie Mette Olsäters team med den unga kriminalaren Olivia Rönning tar sig snabbt dit för att utreda mordet. I närheten av fyndplatsen hittar man en kniv med en inskription som tyder på att pojken kan ha fallit offer för en rumänsk kriminell organisation.

Stilton erbjuder sig för att hjälpa till med utredningen och skickas tillsammans med Olivia till Bukarest för att ta reda på mer om vem pojken och hans mördare kan vara. När de börjar höra sig för och samla ihop trådarna kommer de en chockerande och dödlig verksamhet på spåren - och snart svävar de själva i livsfara."

Den här boken köpte jag på rea-på-rean 2018. Jag hade läst de tidigare delarna och hade tänkt fortsätta följa serien så jag köpte alltså den här fjärde delen, men av någon outgrundlig anledning blev den sen stående i bokhyllan som hyllvärmare  och då fortsatte jag inte följa serien heller vilket så här i efterhand känns dumt för jag gillade ju de delar jag läst.


2 kommentarer:

  1. Det tog mig evigheter att påbörja den serien, men nu har jag nästan läst ikapp. Den allra senaste har jag inte läst än. Riktigt bra böcker!

    SvaraRadera
  2. Okänd serie för mig (naturligtvis :-)). Kanske både angeläget och spännande?

    SvaraRadera