torsdag 13 maj 2021

Hett i hyllan #300

 

Torsdagarna på bloggen börjar alltid med Monikas Hett i hyllan där bloggare visar upp och berättar om sina hyllvärmare. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------
Ett bokreafynd

Tannie Marias recept på kärlek och mord av Sally Andrew
Baksidestext:
"Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka bosatt i Kapprovinsen, älskar att laga mat och delar gärna med sig av sina läckra recept i den egna matspalten i tidningen Gazette.
När centralredaktionen lägger ner Tannie Marias matspalt får hon frågan om hon istället kan tänka sig att ansvara för tidningens hjärtespalt. Tannie Maria tackar ja till uppdraget under stor tvekan men upptäcker att hon har en viss fallenhet för att lyssa till människors problem och komma med goda råd, kryddade med lämpliga recept.
Snart strömmar breven i från läsare i hela Sydafrika, men det är särskilt ett som upptar Tannie Marias tankar. Det kommer från en kvinna som misshandlas av sin man men som inte har mod att bryta upp ur sitt äktenskap. När kvinnan dessutom mördas förmår Maria inte förhålla sig passiv längre utan beslutar sig för att själv spåra upp mördaren."

Den här boken köpte jag på bokrean 2018 och tyckte den skulle passa perfekt som "mellanbok", dvs något lite lättsammare att läsa mellan både allvarligare böcker och deckare/spänning/thriller. Den sattes alltså upp i bokhyllan men jag har ännu inte hunnit med att läsa den, precis som med många andra av mina bokreafynd.  Kanske att det snart är dags för den för just nu skulle jag nog behöv lite lättsammare läsning.

3 kommentarer:

  1. Kan vara spännande och handlar ju om ett angeläget problem.

    SvaraRadera
  2. Först tänkte jag det var en feelgood, men det låter ju som en thriller också.

    SvaraRadera
  3. Den har jag också som hyllvärmare, men den har inte kommit med i Hett i hyllan. Än.

    SvaraRadera