torsdag 6 maj 2021

Hett i hyllan #299Just nu har jag kommit in i en period då jag genomgående sover "normal" tid i sträck, dvs ca 7 tim/natt 
 och det betyder att jag är relativt pigg när jag väl vaknar och går upp. Nackdelen är att jag hela tiden har den där känslan av att jag sovit för mycket, men fortsätter det så här så här så kanske jag vänjer mig. Nu är det i alla fall dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------

Ett bokreafyndMammas son Banditen av Mehdi Seyyed & Arash Raouti (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken.
Baksidestext:
Min lillebror Mehdi har alltid varit morsans lilla älskling - men kvinnan hade inte räknat med att snorungen skulle bli värsta banditen. Ärligt talat, än idag fattar familjen nada. Hu gick det hela till?
Lillebrorsan har fått samma uppfostran som vi: Kärlek, omvårdnad, ett bra hem. En familj som tar hand om varandra. Vår kära mor gjorde allt för oss - och ännu mer för oss - och ännu mer för den  dära bortskämda ungen. Vi smugglades ut från Iran och kom till Sverige - självaste himlen. Vi trodde att våra problem var  över - men oj, oj, oj vad fel vi hade."

Egentligen var det maken som köpte den här boken åt sig på bokrean 2018 men att den hamnade oläst i min bokhylla beror på att jag också ville läsa den. Jag har ett antal böcker på samma tema "good boy turns bad" men det får alltid plats för en till, speciellt när den handlar om grundaren av ett av de "stora" motorcykelgängena i Sverige och också för att ämnet fortfarande är lika aktuellt idag som den va när boken skrevs. Jag kommer nog definitivt att läsa den här så småningom, men vi får väl se när det blir tid över till den.
5 kommentarer:

 1. Okänd bok för mig. Så många böcker det finns.

  SvaraRadera
 2. Den där genren är inte för mig men det finns väldigt många böcker på temat!

  SvaraRadera
 3. Nej, se det där låter faktiskt inte som en bok för mig.

  SvaraRadera
 4. Den här boken har jag aldrig hört talas om. Hur olika syskon kan utvecklas är i och för sig intressant. Men jag tror inte att jag skulle vilja läsa den.

  SvaraRadera