torsdag 1 augusti 2019

Hett i hyllan #207


På torsdagarna visar vi upp våra hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Ett reafynd igen

Björndansen av Roslund & Thunberg (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne so kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer att hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. En stor guldfiskskål med pengar.
Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss.
Björndansen är en roman om den mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett. Om bankrånarna som kom från ingenstans. Men också om en familj, om broderskärlek som är starkare än allt, om fäder och söner.
Om verklighet som blir dikt.
Leo, Felix och Vincent - du kommer aldrig att glömma dem.
Björndansen är en berättelse fritt baserad på händelserna kring militärligan."

Den här boken köpte jag 2015 på ICA, där de reade ut kvarblivna bokreaböcker till struntpriser. Jag hade hört en del om den här boken och var nyfiken på den. Baksidestexten lät också lovande så jag slog till när jag nu kunde få den för 34,50. Men, som vanligt, satte jag den i bokhyllan och så har det inte blivit av att läsa den. När jag läser baksidestexten så känner jag verkligen att det är en bok för mig och att det nog är dags att läsa den snart.


2 kommentarer:

  1. Den var jag nyfiken på, men tydligen inte tillräckligt för att köpa den :)

    SvaraRadera
  2. Det är ju intressant att den baseras på verkliga händelser.

    SvaraRadera