söndag 10 maj 2020

En smakebit på søndag - Straffet

Lördagen blev en väldigt lugn dag då vi mest satt och läste och slötittade lite på tv. På söndagen har vi tänkt oss att hålla på med böcker på ett annat sätt: Jag kommer att plocka bort och packa ner en hylla med fackböcker som så småningom ska till ny ägare och så ska den "lediga" hyllan fyllas på med olästa böcker. Och så har jag en stor kartong med böcker som ska plockas in i bokhyllan i vardagsrummet. Så vi har att göra större delen av söndagen. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Flukten fra virkeligheten

------------------------

Min smakbit kommer från boken jag precis ska börja läsa (av någon anledning har det numera blivit så att jag ofta ska börja på ny bok just på natten mellan lördag och söndag). Smakbiten kommer alltså från sidan 18 i Straffet av Yrsa Sigurdardóttir  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"När Vakas ögon vande sig vid dunklet såg hon att flickans blick hela tiden flackade fram och tillbaka. hon vinkade otåligt när Vaka inte reagerade på en gång. Hon hade tagit av sig jackan, men bara den ena vanten.
Vaka slet blicken från vanten som dolde handen med de saknade fingrarna och klev försiktigt in i hallen. Just när hon gjorde det knarrade golvplankorna på övervåningen till. Flickans huvud for upp med ett ryck. Ansiktet var förvridet av skräck.
Vaka blev stel i kroppen och kände hur ögonen brände, som om hon var på väg att börja gråta. Vad gjorde hon här? Hon gnydde till, men trots tystnaden i huset hördes ljudet knappt. Det här var ett fruktansvärt misstag. Värre än tallrikarna. Paniken gjorde det omöjligt att tänka klart. Det enda hon kunde tänka på var att hon fortfarande inte ens visste vad flickan hette."

14 kommentarer:

 1. ibland är det roligt att ordna i egen bokhylla, vintrigt omslag, tack för smakbiten, trevlig söndag.

  SvaraRadera
 2. har länge tänkt att jag skulle läsa något av Yrsa Sigurdardóttir. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Det hørtes absolutt ut som du har nok å gjøre! Jeg har lagt inn alle bøkene mine på nettsiden Library Thing, men så er jeg ikke helt oppdatert. Jeg har fått hjem bøker jeg ikke har lagt inn og nå er jeg usikker på hvor mye som mangler. Så jeg burde begynne med det. Men det er en øvelse jeg trenger å ha litt overskudd til, så jeg får se hva jeg orker :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Denna fick jag hem för ett tag sedan, men jag har inte läst första delen. Det måste ju åtgärdas först 🙂

  SvaraRadera
 5. Tänkt läsa henne, i jämställdhetens namn. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Den här vill jag gärna läsa. Det där med att ordna i bokhyllor är ett ständigt projekt här hemma.

  SvaraRadera
 7. Det var en spännande smakbit!

  SvaraRadera
 8. Den här har jag läst och även första boken. Tyckte om båda. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Riktigt spännande smakbit, och läskigt omslag som antyder att något hänt...Tackar för smakbit och önskar trevlig söndag

  SvaraRadera
 10. Det är roligt att fixa med sina böcker (tycker jag iaf). Tack för smakbiten! Låter som en spännande bok!

  SvaraRadera
 11. Noe av det beste som finnes er å ta på bøker, lese i dem, snakke om dem - og sortere og sette i hyller :) Lykke!
  Kos deg med lesing og rydding denne søndagen!

  SvaraRadera
 12. Tack för en spännande smakbit.

  SvaraRadera
 13. Det brukar kännas trevligt att ordna bland sina böcker!

  SvaraRadera