måndag 4 maj 2020

Recension: Mamma - en fråga om dagen

Titel: En fråga om dagen - Mamma
Format: Kartonnage
Antal sidor: 160
Förlag: Nicotext
Recensionsexemplar

"Denna bok är till alla mammor och blivande mammor. Varje dag svarar du på frågor om ditt liv som förälder.
Frågorna är upplyftande, roliga och nostalgiska. Boken påminner dig om allt som är värdefullt i ditt liv och låter dig fundera över ditt föräldraskap på ett underhållande sätt.
När boken är ifylld blir den en underbar present till barnen."

-------------------------


Det här är en liten fyll-i-bok som jag inte kunde motstå, inte bara för det lilla, gulliga formatet men också för att temat och tanken bakom är så fint.

Meningen är att man som blivande mamma/nybliven mamma ska gå igenom boken och svara på frågorna undan för undan.  Frågorna är fina om hur man är som person, vad man har för förväntningar/känslor inför att vara mamma och hur man tror det är att vara mamma. En del frågor berör ens egen barndom/uppväxt, andra om framtiden. När boken väl är ifylld så kan man nog få en liten inblick i personen bakom titeln "mamma". Den här boken kan sen vara riktigt mysig att senare titta i och komma ihåg hur man tänkte då och vad man hade för förväntningar och sen jämföra med hur det blev. Eller så ger man den ifyllda boken  som present till barnet när hen är tillräckligt gammalt för att uppskatta att få veta hur mamma tänkte när hon var gravid eller nyss hade fött barn. Jag tror många barn skulle uppskatta att få läsa om mammans tankar.

En fråga om dagen - Mamma är en perfekt present till en blivande/nybliven mamma, som hon senare kan ge ifylld vidare  till sitt barn och som nog barnet verkligen kommer att uppskatta. Och jag tror också att mamman kommer att tycka om att besvara frågorna i boken.

Tack Nicotext för rec.exet!

Mamma - en fråga om dagen finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar