onsdag 27 maj 2020

Recension: Bortförda av Oskar Källner & Karl Johnsson

Titel: Bortförda
Serie: Imperiets arvingar
Målgrupp: 9-12 år
Författare: Oskar Källner
Illustratör: Karl Johnsson
Format: Kartonnage
Antal sidor: 173
Förlag: Rabén & Sjöggren
Recensionsexemplar

"Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett villaområde utanför Uppsala. En kväll försvinner mamma, och pappa blir tagen  av polisen, misstänkt för att vara inblandad, Alice och Elias beger sig ut i Lunsenskogen för att leta efter mamma, men de hittar någonting helt annat. För där befinner sig även Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, på jakt efter en förlorad besättningsman. Det ska snart visa sig att Brock och syskonen har en gemensam fiende..."

-----------------------------

Bortförda är första delen i science-fictionserien Imperiets arvingar för 9-12 åringar.Jag har hittills inte läst speciellt mycket barnböcker men det känns att det börjar bli dags att bekanta sig med den genrén också. Och så har vi ju fått tillskott i släkten som jag tids nog kommer att köpa böcker till och därför nu behöver lära mig mer om dem.

Det här är en berättelse som man sugs in i även om man är vuxen. Och som en inkörsport till science-fiction är nog den här boken svåröverträffad. Det är spännande ända från första början och det dyker hela tiden upp nya fantastiska karaktärer av olika "raser" med specialegenskaper. Och allt utspelar sig ombord på ett rymdskepp! Redan det är spännande och sätter fart på fantasin.

Det här ett högt tempo ända från första sidan och de korta kapitlen gör att det går undan med läsningen. Utöver det så är det så spännande att man bara måste läsa en sida till för att få veta vad som händer och helt plötsligt har man läst sista sidan och bara längtar efter att få läsa nästa del i serien.
Pricken över i:et är de toppenfina illustrationerna, en del i form av seriestrippar, som finns lite här och var i boken. Författaren och illustratören har lyckats ypperligt bra att balansera text och bilder på ett sätt som ger en extra dimension åt innehållet.

Bortförda är en spännande, fantasifull och fartfylld början på en serie som jag tycker redan känns som en given succé. Som tur är så har jag redan del 2 hemma för den vill jag sätta igång med direkt!

Tack Rabén & Sjögren för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns på Oskar Källners websida 
Mer info om illustratören och hans verk finns på Karl Johnssons websida

Bortförda finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON KartonnageInga kommentarer:

Skicka en kommentar