torsdag 7 maj 2020

Hett i hyllan #247

Det är torsdag och jag ska iväg på en behandling men hinner precis lägga ut ett inlägg om hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan innan jag åker. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
----------------------

Idag plockade jag fram ett reafynd


Vargarnas tid av Elisabet Nemert
Baksidestext:
Det är tiden för andra världskriget. Europa brinner och ondskan breder ut sig allt mer - även i Sverige. Magdalena har vuxit upp på den lilla sörmländska gården Skogstorp. Hon har tidigt blivit föräldralös och för att försörja sig har hon tagit tjänst som piga och barnflicka. Med hjälp av en släkting får hon möjlighet att studera och ägna sig åt det hon innerst inne drömmer om, att få skriva och använda sin penna för att ge röst åt de svaga. Men drömmen leder henne rätt in i krigets fasansfulla verklighet.
I sökandet efter tre försvunna finska krigsbarn träffar hon Carl-Magnus. Det blir en vändpunkt och ett livsavgörande möte. De kommer från skilda världar och förenas i sin kamp mot mörkrets makter. Och som en symbol för det godas strid mot det onda löper genom hela boken tre snövita vargar."
Den här boken köpte jag 2017 på Citygross höstrea. Jag kände ju till författarnamnet och visste att hon brukade skriva historiska böcker (fast oftast om tider längre tillbaka i historien än det här) och hade nog läst en eller ett par stycken också. Jag gillar ju att läsa historiska böcker lite då och då och den här kändes nog skulle vara en perfekt bok för mig. När jag läser baksidestexten så förstår jag ju varför jag köpte den och blir sugen på att läsa den nu också. Ändå har den blivit stående som hyllvärmare fram tills nu. Men det börjar nog bli dags att ta itu med den.

5 kommentarer:

 1. Den vet jag att jag har hört en hel del bra om, men jag har inte läst den.

  SvaraRadera
 2. Har inte läst Nemert. Den låter helt klart intressant men jag är lite rädd att jag skulle uppfatta hennes böcker som "smetiga" - dock inga som helst belägg för att så skulle vara fallet. Fint omslag.

  SvaraRadera
 3. Nemert ska jag komma ihåg. Boken verkar både intressant och spännande.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst andra böcker av Nemert tidigare så prövade att läsa denna och jag vill minnas att jag gillade den, även om den egentligen inte är min smak (för "modern" handling).

  SvaraRadera
 5. Det är det som är så bra med att då och då titta lite närmare på sina hyllvärmare - man blir påmind om dem och lässugen!

  SvaraRadera