måndag 4 juli 2016

Veckans bokbloggsfråga vecka 27

Förutom att läsa så tycker jag att jag fått väldigt mycket gjort idag, både sånt som är bokrelaterat och sånt som inte är det.Men än är inte allting klart för idag. Innan jag helt ägnar mig åt läsandet så ska jag delta i Veckans bokbloggsfråga som anordnas av Barnboksbloggen. Den här veckan vill hon veta

Vad innebär högläsning för dig? Har du några minnen från din egen barndom när det gäller högläsning? Läser du/har du läst för dina egna barn? Läser du kanske för barn på ditt jobb? Har du några tips och råd att dela med dig av när det gäller högläsning? 


---------------------
Min mamma läste högt för mig så länge jag inte kunde läsa själv. Men så fort jag kunde läsa själv (i 4-årsåldern) så ville jag inte bli läst för utan fortsatte att själv läsa det jag ville,  "And I never looked back". Och nu i vuxen ålder vill jag verkligen inte att någon läser högt för mig, jag föredrar att läsa själv i mitt eget tempo. Jag  tappar helt enkelt koncentrationen efter bara några minuter när jag inte får läsa själv utan måste lyssna på när någon annan läser för mig.
När min lillasyster var liten så läste jag högt för henne ibland när jag satt barnvakt, men eftersom jag inte har egna barn och inte har eller har haft barn i min närhet sedan dess så har jag inte läst för några barn under de senaste 25-30 åren.
Har tyvärr inte heller några tips eller råd att dela med mig av eftersom jag har så liten erfarenhet av högläsning.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig! Läsa vill jag göra själv nu för tiden och när andra läser högt för mig så brister koncentrationen. Det är såå mycket roligare att få läsa själv! Däremot kan det vara skönt att lyssna på en ljudbok när man ligger i sängen och ska sova, det händer dock inte ALLS ofta :)

    SvaraRadera
  2. det beror helt på vem som läser. Torgny Lindgren kan en lyssna på hur länge som helst. jag lyssnar sällan på CD-böcker men om jag gör det måste det vara en skicklig uppläsare, typ Peter Andersson eller Krister Henriksson

    SvaraRadera