onsdag 6 juli 2016

Var du än är av Jax Miller

Titel: Var du än är
Författare: Jax Miller
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar
Månadens bästa bok
Årets favoriter


"Att Freedom Oliver jobbar på ett stökigt mc-hak, dricker sig stupfull de flesta kvällar och inte drar sig för att ta en fight är allmänt känt.
Vad folk däremot inte vet är att hon egentligen heter Nessa Delaney och har haft skyddad identitet i arton år efter att ha fått sin svåger fälld för mordet på hennes man. Inte heller vet de att hon tvingades adoptera bort sin femårige son och nyfödda dotter - ett beslut som plågat henne varje dag sedan dess.
När hon får veta att dottern är spårlöst försvunnen bestämmer sig Freedom för att hitta henne. Hon beger sig till Kentucky där hennes barn växt upp i en djupt religiös familj. Men där kan myndigheterna inte längre ansvara för Freedoms säkerhet och utan beskydd blir hon fritt villebråd för sin före detta mans skoningslösa familj, som inget hellre vill än att hämnas. Dessvärre är det inte det enda hotet som hänger över henne."

-------------------

Var du än är är Jax Millers debutbok och den som följer bloggen vet att debutböcker ofta är oemotståndliga för mig. Sedan hänger det såklart också på att baksidestexten är bra och lockande och det är den ju när det gäller den här boken.

Jag fastnar för Freedom Oliver direkt vid första barbråket, hon är min typ av karaktär. Jag har en benägenhet att fastna för de där annorlunda karaktärerna, de udda, originalen, de som är "utanför" och om någon är annorlunda så är det ju Freedom Oliver. Det som gör mig extra glad är att hon är kvinna, i många böcker är ju de udda personerna oftast män.
Freedom svär, super och slåss och är allmänt stökig men när man får reda på bakgrunden så förstår man ju varför det är så. Hon är också en tigermamma som är beredd att gå över lik för att hjälpa sin dotter. Och gå över lik gör hon! I mina ögon överträffar hon faktiskt väldigt många av de "hjältar" som jag läst om i andra böcker

Berättelsen håller högt tempo redan i början och det håller i sig hela vägen och redan det gör att det är svårt att släppa boken. Den här boken är verkligen en sträckläsningsbok, den är så spännande att man vill bara läsa mer för att få reda på vad som ska hända.
Den här boken åker direkt in bland Årets favoriter och jag undrar om inte den här boken också kommer att bli den absolut bästa boken jag läst i år (den lär i alla fall bli den bok som jag tyckte mest om), det krävs en hel del för att någon annan bok ska överträffa denna i år.
Att det här är en debutbok är svårt att tro och jag hoppas verkligen att det inte dröjer alltför länge innan den här författaren kommer ut med fler böcker.
Tack Lind & Co för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Jax Millers websida

Var du än är finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok


3 kommentarer:

  1. Tyckte också den var bra :)

    SvaraRadera
  2. Åh, denna verkar ju verkligen bra, den får jag ta och försöka hinna läsa.

    SvaraRadera
  3. Boken var verkligen spännande, högt tempo och bladvändare.

    SvaraRadera