tisdag 12 juli 2016

Vi som älskade och hatade så av Mari Åberg

Titel: Vi som älskade och hatade så
Serie: Och kvar stod en röd resväska
Författare: Mari Åberg
Format: Danskt band
Antal sidor: 315
Förlag: Lava förlag
Recensionsexemplar

"Paret som vi lärt känna i de två tidigare delarna av den fristående trilogin kommer äntligen att korsa varandras vägar i den tredje och sista delen.
Platsen för deras möte är Stockholm och året är 1944. Trots att deras liv har börjat med vitt skilda förutsättningar bär båda på  hemligheter, sorger och löften de inte kunnat hålla.
Skuld, skam och bekräftelsebehov är kraftfulla drivkrafter. Hur kommer deras bördor att påverka det liv de skapar tillsammans?"

---------------------

Vi som älskade och hatade så är den tredje och avslutande delen i Mari Åbergs trilogi om Hanna och Göran.Både min man och jag har läst de båda tidigare delarna (länk till recensionerna av dem finns längre ner) och vi tyckte väldigt mycket om dem. Så vi har verkligen längtat och väntat på den här sista delen.

Det märks direkt att den här boken knyter ihop Görans och Hannas berättelser. Även om man redan i de tidigare böckerna fått uppleva att de träffas så är det här som man får se vad resultatet blir av det mötet.
Även i den här boken är både stämningen och språket verkligen tidstypiska och jag kan verkligen se berättelsen framför mina ögon. Mycket av det här får mig att minnas hur mina föräldrar såg ut då på t ex 60-talet, då de nog var ungefär i Görans och Hannas ålder. Det är nästan så att jag blir sugen på att gräva fram gamla foton från den tiden på min släkt.

I efterordet berättar författaren att berättelsen är inspirerad av händelser i i hennes föräldrars och hennes eget liv och det märks. Bara någon som har en koppling till den tid som hen berättar om kan så exakt återge tidstypiska miljöer, stämningar och händelser som Åberg har gjort i den här trilogin

Hela trilogin är lättläst och man lever sig lätt in i karaktärernas liv. Jag är väldigt förtjust i Mari Åbergs trilogi och ser fram emot få läsa mer av henne!

Tack Mari Åberg för rec.exet!

Mer om författaren och hennes böcker finns på Mari Åbergs websida

Mina recensioner av de två tidigare delarna

Och kvar stod en röd resväska
Löftet


Vi som älskade och hatade så finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band/E-bok
Bokus Danskt band/E-bok
CDON Danskt band/E-bok


4 kommentarer:

 1. Blir intresserad,får åka upp på min att läsa lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här trilogin är definitivt läsvärd!

   Radera
 2. Låter intressant. Måste kolla upp denna serie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska, den är väldigt bra!

   Radera