torsdag 21 juli 2016

Hett i hyllan #49

Av någon anledning vaknade jag löjligt tidigt i morse och kunde inte somna om, alltså var det lika bra att gå upp fast klockan bara var 05.45. Så jag har tillbringat morgonen med att hinka thé och läsa. Men nu är det dags att delta i Hett i hyllan som arrangeras av Bokföring enligt Monika. Monika skriver:

"Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?"

-----------------------

När jag rotade i pockethyllan hittade jag igen en bok som jag inte fattar att jag inte läst ännu, nämligen

Mystery av Jonathan Kellerman

Jag har alltid gillat Kellermans böcker om kriminalpsykologen Alex Delaware och polisen Milo Sturgis som löser brutala, vålsamma, blodiga brott. Böckerna handlar ofta om bestialiska mord, seriemördare, sekter, ritualmord osv osv. Jag har läst väldigt många av de här böckerna men som tur är så är det här i princip en oändlighetsserie så det finns alltid någon som jag inte har läst. När jag väl får tag på en Kellerman så brukar jag läsa den direkt så jag fattar inte att jag missat den här.

4 kommentarer:

  1. Hans son har skrivit en av de bästa deckarna jag har läst, The Brutal Art. Jag borde ge farsgubben en chans också :)

    SvaraRadera
  2. Faktiskt en fullständigt okänd författare för mig, men det låter ju väldigt intressant.

    SvaraRadera
  3. Bra med produktiva favoritförfattare :)

    SvaraRadera