torsdag 28 juli 2016

Hett i hyllan #50Idag är det kvavt igen och det bådar inte gott. Det brukar sluta med att det blir regn och/eller åska, och sedan börjar nätkontakten svaja och det går inte att hålla på med bloggen. Alltså måste jag försöka jobba på lite så länge det nu går så jag får undan sånt jag egentligen borde ha gjort redan tidigare.
Men innan jag gör det så måste jag ju delta i Monikas Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------

Den här gången blir det en till av mina loppisfynd och det mycket för att jag vet precis varför jag köpte den och varför jag ännu inte läst den. Boken jag talar om är En lämplig ung man av Vikram Seth


Från baksidan
"En berättelse stor som Indien, lika sinnlig som livet.
"Det gäller Lata" sade fru Rupa Mehra. "Jag vill att du letar rätt på en ung man åt henne genast. En lämplig ung man."

Vikram Seths roman är en berättelse om kärlek, om Latas och hennes mors försök att finna en lämplig ung man och om Latas önskan att forma sin egen framtid."Jag köpte den eftersom Indien alltid fascinerat mig och jag blir intresserad av en bok så fort handlingen utspelar sig i Indien, och eftersom den är skriven av en indisk författare är den också extra intressant.  Problemet med den här boken och det som lägger en psykologisk spärr för mig är någonting jag inte la märke till vid köpetillfället. Boken är tjock men inte tjockare än att man tänker sig att den ligger på kanske 600-700 sidor och det är inga problem, jag gillar tegelstenar, men det är här som den psykologiska spärren för mig hoppar in. Den är istället på 1238 sidor och orsaken till att den inte är tjockare än vad den är , är att man valt att använda en tunnare papperskvalitet. Pappret är alltså av modellen "gammal psalmbok", dvs så tunnt att det är nästan genomskinligt och det gör att jag inte blir riktigt lockad av att sätta igång att läsa. Men förr eller senare måste jag ta mig runt den där spärren på något sätt och läsa En lämplig ung man.

3 kommentarer:

 1. Åh, de där böckerna med det silkestunna pappret är riktigt jobbiga att ta itu med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om! Jag tar upp boken med jämna mellanrum, men så fort jag känner det där pappret så klarar jag inte av att sätta igång att läsa den

   Radera
 2. säkert en mycket bra bok, men psalmbokspapperet som sagt...

  SvaraRadera