söndag 6 oktober 2019

En smakebit på søndag: Drömmarnas bok

Den här helgen har hittills gått exakt som planerat. På lördagen tog vi det ganska lugnt, stannade hemma och jag hann läsa en hel del. På söndagen lär vi inte hinna så väldigt mycket för då ska vi iväg för att träffa en liten kattpojke som ska flytta hem till oss i december. Eftersom uppfödaren bor på södra sidan av Stockholm lär det besöket ta större delen av dagen och vi kommer nog inte hinna med så mycket annat den dagen. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------

Min smakbit kommer från sidan 20 i Drömmarnas bok av Nina George (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
"Scott McMillan är expert. På att skolka, på att googla, på att göra saker som ingen annan kan. Dessutom är han grym på schack, teckning och på att få hemanmärkningar. I stort sett på allt. Han är tretton, har en IQ på 152, kan förfalska vilken handstil som helst och har en rik farsa som hatar honom. Jag har bara en IQ på 148, vilket skiljer oss åt i kategorierna "geni" och "nästan geni", eller, som Scott brukar säga: "Moi, le Brainman, och toi, mon ami, förståsigpåarproffset." Scott le Brainman befinner sig just nu i en fransk fas, efter att ha gått igenom perioder med mandarinkinesiska och ett afrikanskt språk med klickljud.
Jag är också tretton och jag är synestetiker, eller vulgo-synne-idiot som vissa killar i skolan kallar mig, och jag har en pappa som ligger i konstgjord koma sedan två veckor tillbaka."


14 kommentarer:

 1. bra kunskaper Scott behärskar, tack för smakbiten, trevligt med ny katt, vi får låna sonens ibland.

  SvaraRadera
 2. Jag har funderat på om jag ska läsa denna. Blev så besviken på förra boken jag läste av henne och jag har inte riktigt kommit över det :)

  SvaraRadera
 3. Blir nyfiken på den här boken. Tack för smakbiten. Låter mysigt med en liten katt.

  SvaraRadera
 4. Den ska jag läsa så småningom

  SvaraRadera
 5. Jag hade ingen aning om att det kommit ut en tredje bok av henne! :) Har bara läst den första och den tyckte jag mycket om. Så mysigt med en liten katt!

  SvaraRadera
 6. Jeg har så lyst på katt! Jeg har hatt mange tidligere, men nå synes mannen min at vi har nok med en hund. På en måte har han rett. Vi har en hund som kommer fra en vanskelig oppvekst og derfor krever den mye. Men det hadde vært fint med en liten pus og :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Det var en mycket annorlunda smakbit, som givetvis gör mig nyfiken!

  SvaraRadera
 8. Snacka om virvelvindar som har huvudroller i denna bok! Tack för smakbit, lycka till med nya kissen

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Den gjorde mig väldigt nyfiken på den boken!

  SvaraRadera
 10. Låter härligt att se fram emot detta med lilla katten i december. :)
  Boken känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Vad kul med en liten kattunge! Tack för en intressant smakbit!

  SvaraRadera
 12. mandarinkinesiskan avundas jag Scott. känner igen författarnamnet. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Oj, en kattpojke! Det blir säkert kul!

  SvaraRadera
 14. Herlig med katt! Vi fikk en kattunge for en stund side, den er veldig leken og kosete :)

  God lesing!

  SvaraRadera