torsdag 31 oktober 2019

Hett i hyllan #220Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igen


Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer
Baksidestext:
"Den brådmogne Oskar Schnell, nio år, bär på en hemlighet. Hans far var ett av offren i World Trade Center efter attacken den 11 september 2001. Bara Oskar vet att fadern, innan han omkom, upprepade gånger ringde hem och lämnade meddelanden på familjens telefonsvarare. Det sista var riktat till Oskar som var hemma men som struntade i att lyfta luren."

Den här boken köpte jag 2014 på loppis (kommer inte ihåg vilket och jag hade inte heller skrivit upp det). Jag hade hört en del positivt om den här författarens böcker och delvis var det också ämnet (11 september-attacken) som lockade till läsning. Av någon anledning (troligtvis det gamla vanliga, dvs tidsbrist) blev den här boken i alla fall kvar oläst i bokhyllan och jag hade faktiskt helt glömt att den fanns där fram tills nu. Men när jag nu läste baksidan så kände jag återigen att jag gärna ville läsa den, så förr eller senare lär det nog ske.


3 kommentarer:

  1. Den har jag läst och tyckte om den. Hoppas du också gör det.

    SvaraRadera
  2. Den har jag bara sett som film och den var bra. Eftersom boken oftast är bättre än filmen så... :)

    SvaraRadera
  3. Den här vet jag att jag lånat hem från bibblo flera gånger, men aldrig tagit tag i. Den känns ju intressant och angelägen, men det har bara inte blivit av.

    SvaraRadera