torsdag 3 oktober 2019

Helgfrågan vecka 40


Idag har jag faktiskt hunnit med både middag och kvällsvila innan det var dags att svara på Mias Helgfråga. Den här veckan vill hon veta

Vad tror du kan påverka bedömningen av en bok, förutom innehållet?
Bonusfråga:Vad gör du för miljön?

-------------------

Självklart är innehållet det viktigaste men man tittar såklart också på annat för den totala bedömningen. Med annat menar jag då språk, korrekturläsning, att intrigen hänger ihop och andra liknande delar i boken.

Vi har inte ändrat på i princip någonting utan lever som vanligt. När jag läste 50 myter om hållbarhet  så insåg jag att vi faktiskt lever rätt så miljövänligt av gammal vana. 
Vi sopsorterar, bor man i eget hus så är det en nödvändighet. 
Vi har i princip inget matsvinn, vi är båda uppfostrade med att man slänger inte mat, det mesta tas till vara på ett eller annat sätt. 
Vi bor ca 3 mil utanför Uppsala och kollektivtrafiken hos oss är näst intill icke existerande så när vi ska till stan för att handla eller uträtta andra ärenden så måste vi åka bil, men i normala fall använder vi inte bilen ens en gång om dagen. Men istället för att åka in för varje liten grej så samlar vi ihop alla ärenden och åker in 1-2 gånger per vecka, storhandlar och uträttar andra ärenden, allt på samma gång. När maken fortfarande jobbade så brukade han sköta handlandet på hemvägen. 
När det gäller inköp av kläder, möbler och annat till hushållet så är det mycket secondhand som gäller, så det är ganska lite vi köper helt nytt. 

7 kommentarer:

 1. Det låter jättebra, jag försöker också storhandla även om det blir jobbigare med massa kassar. Köper storpack av toapapper och sådant.

  SvaraRadera
 2. det låter som en intressant bok. den ska jag läsa

  SvaraRadera
 3. tror att jag alltid levt ganska miljövänligt:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/miljotank-helgfraga.html

  SvaraRadera
 4. Språket är jätteviktigt liksom korrekturläsningen.

  SvaraRadera
 5. Den boken blir jag ju nyfiken på. Dock skeptisk till det där "Vi måste sluta flyga! - NEJ"... det får mig att undra... Varför skulle just flygtrafiken undantas ansvar?

  SvaraRadera