söndag 20 oktober 2019

Recension: I dina kläder av Jane Green

Titel: I dina kläder
Originaltitel: Life Swap
Författare: Jane Green
Översättning: Britt-Marie Thieme
Format: Pocket
Antal sidor: 311
Förlag: Månpocket
Hyllvärmare 2019

"Utifrån sett har Vicky Townsley allt. Hon bor i London, har bra ekonomi, är snygg, singel och arbetar på den supertrendiga tidningen Poise! Men hon skulle ge upp allt för en man, barn och ett hus på landet komplett med trägolv och perenner.
Amber Winslow, å andra sidan, har allt det som Vicky vill ha. Visserligen på andra sidan Atlanten, men där finns man, barn, hund, nanny och ett enormt hus. Hon tillbringar sina dagar med andra hemmafruar och de tävlar om vem som har de senaste märkeskläderna, dyraste vigselringarna och det häftigast inredda huset.
Men Amber är inte heller lycklig. Så när hon ser att Poise! söker läsare som vill byta liv med en glamorös journalist under en månad, sätter hon sig ner för att skriva en ansökan.
Aldrig kunde hon tro att just hon skulle bli vald."

-------------------------

Den här boken är en av de hyllvärmare jag läser i årets hyllvärmarutmaning. Den är inköpt 2013 på en loppis och har stått i bokhyllan sen dess men nu var det dags att läsa den.

När jag började läsa boken kändes det som om jag läst boken tidigare och jag var såpass säker att jag faktiskt var tvungen att till och med kolla på bloggen. Men nej, hade jag läst den så måste det ha varit innan jag började blogga. Undan för undan blev det i alla fall klart att jag inte hade läst just den här boken men att jag nog hade läst en annan bok med liknande tema. Det där är nackdelen med att läsa så mycket som jag gör, det dyker alltid upp böcker som liknar varandra tillräckligt mycket för att man ska bli smått förvirrad och "säker" på att man läst boken redan tidigare.

Det här är en ganska enkel berättelse om två personer som under en tid byter liv med varandra och upptäcker att gräset kanske inte är så mycket grönare på andra sidan staketet.  Men det är en perfekt bok att läsa innan man ska somna för man blir inte speciellt engagerad och/eller så intresserad att man inte kan lägga ifrån sig boken när det är dags att släcka lampan. Den är alltså precis lagom att vila ögonen på ett tag innan man somnar


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Jane Greens websida

I dina kläder finns att köpa hos t ex

Bokbörsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar