tisdag 8 oktober 2019

Tisdagstrion vecka 41: Sverige idag


Gårdagen gick i vilans tecken efter utflykten i söndags, så jag tog sovmorgon, en lunchvila på ett par timmar  och så en kvällsvila på ett par timmar, dvs jag vilade eller sov i princip hela dagen. Nu har jag återhämtat mig någorlunda och börjar känna mig lite piggare och tisdagen för mig får då börja med Tisdagstrion som arrangeras av Ugglan och boken. Temat idag är

SVERIGE IDAG

------------------------
Det här temat var inte så lätt. Dagsaktuella ämnen finns det gott om men jag har de senaste åren inte läst speciellt många dagsaktuella böcker som handlar om Sverige idag, men som tur är så är det bara tre som ska fram. 


1. 50 myter om hållbarhet av Jessica Cederberg Wodmar
Hållbarhet och klimat är ju väldigt aktuellt idag

2. Flickorna som sprang av Simon Häggström
Prostitution och människohandel är tyvärr alltid aktuellt och speciellt numera när olika kriminella gäng tagit över den verksamheten

3. Gryningspyromanen av David Widlund & Monica Walldén
Bränder och faktiskt till och med  mordbränder kan man läsa om var och varannan dag i tidningarna. Inte nog med det men pyromanen som den här boken handlar omförekom nyligen i en artikel ganska nyligen när han vann mot Kriminalvården efter att ha JO-anmält dem.

9 kommentarer:

 1. Känner i alla fall till alla i din trio, men har inte läst dem.

  SvaraRadera
 2. Gryningspyromanen har man anledning att vara rädd för. Han har startat mängder av bränder, även om det har varit svårt att binda honom vid alla brotten. Det är skönast när han sitter inne. Men boken har jag inte läst.

  SvaraRadera
 3. Aktuella ämnen du har i din trio. 50 myter om hållbarhet låter intressant. Det är sannerligen inte alltid lätt att avgöra vad som är hållbart.

  SvaraRadera
 4. hållbarhetsboken verkar intressant, tack för bra tips.

  SvaraRadera
 5. det var verkligen aktuella böcker. Gryningspyromanen kände jag i alla fall till

  SvaraRadera
 6. Aktuella och intressanta böcker!

  SvaraRadera
 7. Klart nutidsorienterad trio - som jag inte kände till.

  SvaraRadera
 8. Jag får bara säga tack för tipsen!

  SvaraRadera
 9. Tack för tips. Inte läst någon av dessa.

  SvaraRadera