torsdag 3 oktober 2019

Hett i hyllan #216


Det är redan torsdag och då är det dags för Monikas Hett i hyllan då man ska visa upp sina hyllvärmare. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------------------

Ett loppisfynd igen

Med ryggen mot världen (serbiska porträtt) av Åsne Seierstad (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Den 11 september 2001 försvann världens blickar från Serbien. Journalisterna som rapporterde från regionen flyttades till andra ställen. Många serber anser att regeringarna i väst, som en  gång såg det som stort och viktigt att hälpa serberna i kampen mot Milosevic, nu hade lämnat dem i sticket.
Det har skrivits många böcker som i detalj för Balkankrigen på 1990-talet - det här är inte en av dem. Jag har följt tretton personer och en familj i Serbien från och till under fyra år av dramatiska omvälvningar. Jag har försökt att behandla dem med respekt och skriva ned det jag såg och hörde"


Den här boken köpte jag 2016 på loppis. Jag tycker om att läsa reportageböcker ibland och även om de ibland behandlar händelser som kanske inte är precis dagsaktuella så tycker jag de har ett värde i och med att jag kan lära mig mer om tidigare världshändelser och  motsättningar mellan människor och folkgrupper. Åsne Seierstad har jag läst några böcker av tidigare och tyckt att de var bra så när jag hittade den här på loppis var det rätt så självklart att jag skulle köpa den.  Som med alltför många av mina köpta böcker har den sen blivit stående i bokhyllan som hyllvärmare. Visst är jag fortfarande sugen på att läsa den men det kan nog ta ett tag innan jag orkar ta itu med den, jag måste vara i rätt sinnesstämning för att orka börja läsa den här typen av bok igen.


3 kommentarer:

  1. Har läst Bokhandlaren i Kabul och skulle absolut kunna tänka mig att läsa denna också, faktiskt ny för mig.

    SvaraRadera
  2. Den verkar väldigt intressant, men du har nog rätt i att den antagligen handlar om sånt som msn inte alltid orkar läsa om.

    SvaraRadera
  3. Känner igen författarnamnet, men har inte läst något av henne.

    SvaraRadera