lördag 19 oktober 2019

Recension: Dit vägen bär av Marie Hedegård

Titel: Dit vägen bär
Författare: Marie Hedegård
Format: Inbunden
Antal sidor: 304
Förlag: Lindelöws förlag
Recensionsexemplar

"Ellen, nyss frånskild och med utflugna barn, bestämmer sig för att våga pröva något helt nytt i livet. Efter tjugofem år som hustru och mor är det verkligen hennes tur. En sömnadskurs på en folkhögskola i Småland lockar och där lär hon känna nya, spännande människor. Tillsammans med tre av dessa är Ellen med och renoverar en gammal buss för att med den styr söderut. Målet är byn Torrox på den spanska solkusten som 82-åriga Ingrid har drömt om i sextio år.
Vi får följa fyra kvinnors våghalsiga resa genom Europa i en renoverad småländsk stadsbuss. De fyra har olika mål med resan och drömmarna krockar med varandra. Sakta lär Ellen känna med resenärerna och nya sidor av sig själv. Och i Sevilla väntar någon redan på henne."

-------------
Jag har läst och recenserat den här författarens debutroman (länk till recension finns längre ner på sidan) och tyckte väldigt mycket om den. När jag nu fick förfrågan om jag också villa läsa den här fristående uppföljaren så tackade jag ja med glädje.

Jag gillar alla karaktärerna i boken, det är en samling lite udda kvinnor som är med på den här resan.De jag fastnar spec iellt för är Ellen och Ingrid. Ellen tyckte jag om redan i förra boken och hon kommer mig ännu närmare i Dit vägen bär. För Ellen är hela resan, ända från att hon bestämmer sig för att gå sömnadskursen till resan ner till Torrox någonting som hade varit totalt okarakteristiskt för henne tidigare. Men redan i förra boken vågade hon sig på sådant hon inte ens drömt om tidigare så det gör nog att det den här gången är lite lättare att släppa taget om den trygga och tråkiga vardagen.  Här finns det för mig en hel del igenkänning, jag har nämligen själv gjort något liknande - släppt det gamla, invanda, trygga och säkra trots alla olyckskorpar som kraxat om att "det där kommer aldrig att gå!". 82-åriga Ingrid är en mysig och lite klurig tant som man inte kan låta bli att tycka om. Författaren har beskrivit karaktärerna med så mycket värme och humor att det känns som att man sitter med i bussen.

Dit vägen bär är en härlig feelgoodroman om att våga ta det där steget ut i det okända, att våga ta för sig och våga förverkliga sina drömmar och leva det liv man vill leva istället för att försöka inordna sig i en livsstil som egentligen inte passar en. Den här boken lämnar verkligen en varm och fluffig känsla efter sig och man sitter och ler och mår bra en bra stund efter att man läst sista sidan. Den här boken åker definitivt in bland Årets favoriter! Jag vill gärna läsa fler böcker av den här författaren.

Min recension av första delen

Så nära barfota

Tack Marie Hedegård för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Marie Hedegårds blogg

Dit vägen bär finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden
1 kommentar: