söndag 27 oktober 2019

En smakebit på søndag - Yxskeppet

Den här helgen blev inte riktigt som det var tänkt. Jag hade tänkt att få mycket gjort under lördagen men självklart började nätkopplingen krångla. Allt har funkat bra så länge nu att jag hade helt glömt hur oerhört frustrerande det är när saker och ting inte fungerar (att ingenting fungerade var normaltillståndet när vi var tvungna att ha Telia som leverantör). Jag hade tänkt hinna med att blogga en hel del och skriva färdigt en del inlägg för kommande vecka men det gick såklart inte och inte har jag kunnat hoppa runt och besöka och kommentera hos andra heller så jag får försöka ta igen det under kommande vecka. På söndagen ska vi gå på Antikmässa och det ska bli riktigt roligt för det är länge sedan jag besökt någon mässa överhuvudtaget.Söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas Flukten fra virkeligheten.  En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------

Jag ska precis börja på en ny bok så min smakbit kommer från sidan 7 i Yxskeppet av Jens Henrik Jensen (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)"Leendet...det förbannade leendet brände mot hennes mage. Hon hade stoppat ner fotot innanför byxlinningen, mot den nakna huden, för att hålla det så torrt som möjligt.
Hennes ben kändes iskalla. De slitna jeansen hade hunnit bli blöta innan hon hittade tak över huvudet, men hon frös egentligen inte. Den gamla fårskinnsjackan var visserligen plaskvåt utvändigt, men den höll henne varm och torr. Den hade åkt med i all hast, mest för att Estland lät som ett land där det kunde vara jäkligt kallt i mitten av oktober.
Regnet smattrade mot taket och orsakade en metallisk resonans som nästan fick luften att vibrera. Hon satt på en planka på golvet i en utdömd fartygscontainer, i ett mörker så kompakt att det inte spelade någon roll om hon blundade. Hon satt där med ryggen mot väggen och avvaktade. Med jämna mellanrum tryckte hon på ljusknappen på armbandsuret - fortfarande en halvtimme kvar."
13 kommentarer:

 1. tråkigt med datakrångel, vi funderade på loppis men det blev inte av, verkar som intressant bok, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Jag är nyfiken på Jens Henrik Jensens böcker, men har inte kommit mig för att läsa något än.

  SvaraRadera
 3. Det er fryktelig irriterende når nett-tilkoblingen ikke fungerer som den skal. Jeg forstår godt frustrasjonen din. Ha en riktig fin dag på Antikkmessen. Det er lenge siden jeg var på en messe, så det kunne jeg også tenke meg :-)

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den här kom nyligen och eftersom det är en ny serie funderar jag på att läsa den.
  Antikmässa i Uppsala? Ska kolla var den är och tipsa dottern i så fall.

  SvaraRadera
 5. Välskriven prosa, lika tvärtråkigt väder i Estland som här i Svedala. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 6. Hu, jag fryser bara av att läsa den smakbiten :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Känner inte till författarnamnet.

  SvaraRadera
 8. Antikmässa låter kul. Jag har aldrig varit på någon.
  Och av utdraget låter det som en spännande bok. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakebiten! Hoppas det löser sig med nättrasslet.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Låter spännande med Antikmässan. Jobbigt med datatrassel, hoppas det löst sig!

  SvaraRadera
 11. ännu en deckarförfattare jag inte läst. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten. Okänd för mig.

  SvaraRadera