tisdag 22 oktober 2019

Recension: Pengabrevet av Karina Johansson

Titel: Pengabrevet
Serie: Sunneserien
Författare: Karina Johansson
Format: Danskt band
Antal sidor: 213
Förlag: Hoi förlag
Recensionsexemplar

"Vinteridyllen går i kras på skidanläggningen i Sunne när Annelis farbror Ville hittas svårt misshandlad i skidliften. Ingen förstår vem som skulle vilja skada den gamle mannen. Polisen står so handfallen och när Ville dör på sjukhuset blir Anneli fast besluten att själv försöka ta reda på vem som är mördaren. Har Villes död något att göra med kuvertet fullstoppat med pengar som hon såg i hans stuga? Och vart leder nyckeln som hon får från hans advokat?
Samtidigt har Anneli haft en tuff period på skidanläggningen där hon jobbar. När vd:n oväntat slutar tar den trevlige och charmige Petter över. Men är han den person han utger sig för att vara?"

-----------------------

Jag har läst ett par böcker av den här författaren tidigare och tyckt om dem så när jag såg den här ville jag såklart läsa den.

Den här boken får mig att längta efter vintern. Jag längtar efter snö, men inte skidåkning, men att läsa om det i en bok fungerar ju bra. Värmland är ju ett perfekt ställe för att låta handlingen utspela sig i för jag kan tänka mig att det finns rejält med snö i Sunne på vintern.

Nånting som är lika i alla böcker av den här författaren är att karaktärerna i böckerna är så lätta att tycka om. De är helt enkelt trevliga, inte ens "skurkarna" är så där extra onda och elaka som de ofta är i deckare utan de är som folk är mest.

Handlingen utspelar sig i en miljö som författaren är bekant med och det märks för det känns som om man stod mitt i skidanläggningen och följde händelserna på plats.

På framsidan av boken står det att det här är en relationsdeckare men jag skulle nog vilja kalla den en mysdeckare för det är en bra blandning av pusseldeckare och feelgood utan massor med blod och våldsamheter. Pengabrevet är helt enkelt en välskriven mysdeckare som jag tyckte väldigt mycket om.

Tack Hoi förlag för rec.exet!

Andra böcker av Karina Johansson som jag läst och recenserat

Ett felsteg eller två
Resan tillbaka

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Karina Johanssons websida

Pengabrevet finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band/E-bok
Bokus Danskt band/E-bok
CDON Danskt band

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar