söndag 5 april 2020

En smakebit på søndag - Bokhandeln för ensamma hjärtan

Nu under coronatiden är  veckorna och helgerna väldigt lugna och vi håller oss hemma i princip hela tiden. På lördagen var maken iväg för att hämta ut ett paket och passade samtidigt på att handla ett par småsaker vi glömde när vi beställde hemleverans förra gången. Resten av dagen mekade maken moppe medan jag satt inne och läste. På eftermiddagen/kvällen blev det lite tv-tittning och så tog vi en liten tupplur i soffan som vanligt. Det har alltså varit en lugn och till och med lite sömnig dag. Jag har en känsla av att söndagen blir ungefär likadan förutom att vi lär titta lite mer på tv, söndagar är numera vår tv-tittardag. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som anordnas den här söndagen av Betraktninger ~ tanker om bøker.

----------------------

Min smakbit kommer från sidan 32-33 i Bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Posy tände bara sidobelysningen, så butiken vilade till större delen i skugga när hon långsamt vandrade runt dess stora rum.Det kantades av hyllor från golv till tak, och i mitten fanns ett stort visningsbord som omgavs av tre mer eller mindre fallfärdiga soffor. Till vänster och höger fanns öppna valv som ledde till en rad mindre rum som avdelades med bokhyllor. Posy misstänkte ibland att bokhyllorna förökade sig över natten. Ibland när hon tittade i något av butikens innersta skrymslen kunde hon upptäcka en hylla som hon kunde svära på att hon aldrig sett förut."

15 kommentarer:

 1. Virker som både koselige hjemmedager og en koselig bok :)
  Nyt helgen!

  SvaraRadera
 2. svårt att motstå böcker om böcker och bokhandlar och bibliotek. kände inte till denna. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. ikväll var internet nere, verkar ha varit så i hela Sverige.... Göteborg, Stockholm... inte kunna se film.... Detta verkar vara en trevlig bok, tack för smakbiten, ha en bra söndag.

  SvaraRadera
 4. Mysig läsning, perfekt just nu! Bokhandlar lockar alltid. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 5. Den boken är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 6. Denne boken har jeg lyst til å lese. Nå går det jo ikke å låne bøker på biblioteket, men vi kan låne ebøker og det kom jeg på nå at jeg skal se om denne finnes som ebok på biblioteket. :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Böcker om bokhandlar är oemotståndliga och den här skulle jag gärna läsa!

  SvaraRadera
 8. Det är sådan böcker man gärna läser.

  SvaraRadera
 9. Jag läste precis ut den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Vad spännande att hela tiden hitta nya bokhyllor - och böcker!

  SvaraRadera
 11. Bra med böcker och läsning om man som ni är hemma i karantän. Har sett boken på jobbet, men inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbit, har inte läst denna författare. Ha en fortsatt mysig söndag

  SvaraRadera
 13. Den boken dök upp i min brevlåda nyligen. Har inte hunnit läsa den ännu. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Så trevlig den verkar. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Den vill jag läsa! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera