torsdag 23 april 2020

Hett i hyllan #245

Det är dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------

Ett bokreafynd igen


Men hur som helst... av John Cleese (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Följ med John Cleese på en hisnande färd till barndomen och föräldrarna som inte verkade bo på samma ställe mer än sex månader i taget, arbetet som lärare i ämnen han inte hade någon kunskap i, dagarna som hamsterägare i Cambridge och det första mötet med Graham Chapman, som skulle komma att bli hans skrivpartner i mer än två decennier. Därifrån bär det vidare till hans tid som manusförfattare åt bland annat Peter Sellers, David Frost och Marty Feldman, varpå vi är framme vid Monty Python. John Cleese tar också upp ämnen som hur humor fungerar, poängen med cricket och vattenskidåkning och vikten av att känna till den engelska regentlängden."

Den här boken köpte jag 2016 på bokrean. Även om jag inte tycker om allt han gjort så finns det sådant som jag verkligen skrattat gott åt (vem kan glömma Basil Fawlty på Fawlty Towers på tv? eller sketchen med den döda papegojan ) så när jag såg den här på reautbudet så kunde jag inte låta bli, speciellt som vi fick extra rabatter just den dagen. Det året köpte jag alldeles för många böcker och de flesta av dem står fortfarande olästa i bokhyllan.

3 kommentarer:

  1. Jag tror inte ens att jag visste att han har skrivit en(?) bok 😮 John Cleese har gjort så mycket att det nästan är omöjligt att tycka om allt.

    SvaraRadera
  2. Den boken hade vi men den åkte ut i den stora rensningen vi gjorde. Annars kanske det hade varit kul att ha den nu. Roliga böcker är ju inte helt fel i det här läget.

    SvaraRadera
  3. Han är en fascinerande person, så det kanske vore intressant att läsa den där boken.

    SvaraRadera