måndag 6 april 2020

Tänk snabbt vecka 15


Vilken härlig dag det har varit! Varmt och soligt så man verkligen känner att våren äntligen är på väg. Att våren är på väg märks också på att maken tillbringar mer och mer tid i garaget för att meka med mopparna  och då kan jag hålla på med mitt i lugn och ro inomhus. Kattpojkarna njuter av att få vara ute mer än tidigare och sitter i sin utegård och spanar på fåglarna - förutom på fasanfamiljen, när de kommer så flyr katterna in och nöjer sig med attt titta på fåglarna genom fönstret. Fasantuppens favoritnöje är nämligen att spatsera precis framför kattgården och skrika och skrämma slag på katterna.
Nu är det i alla fall dags för Tänk snabbt som anordnas av enligt O

Veckans fem snabba är

Gult eller grönt?
Påsköl eller påskmust?
Påskägg eller påskris?
Påskhare eller påskkärring?
Påskekrim eller klassiska berättelser?  
Mina svar:
Gult eller grönt? Gult är en av de färger jag tycker minst om så det får bli grönt och det börjar ju bli grönt ute nu.
Påsköl eller påskmust? Egentligen varken eller, men måste jag välja så får det bli påskmust även om jag tycker det är lite för sött. Maken älskar både julmust och påskmust så must i någon form finns alltid hemma vid de högtiderna.
Påskägg eller påskris? Vi har 3 väldigt nyfikna och aktiva katter så påskris med fjädrar är inte en bra idé här hemma om man inte vill ha fjädrar och ris över hela huset. Så det får bli påskägg då.
Påskhare eller påskkärring? Påskhare i sådana fall, barn utklädda till påskkärringar var en plåga när vi flyttade ut på landet, alla traktens ungar ringde på dörren eftersom vi var nyinflyttade och är alltid hemma under påsken.
Påskekrim eller klassiska berättelser? Det får bli påskekrim fast jag läser nog bladat som vanligt även under påskhelgen4 kommentarer:

 1. Katter och påskris är ingen bra kombination. det är väl lika svårt som med julgranen?

  SvaraRadera
 2. Jag saknar att det inte kommer så många påskkärringar och ringer på och vill ha godis. Jag vet inte om barnen runtikring har vuxit upp, eller om traditionen håller på att dö ut.

  SvaraRadera
 3. Vi har också katter, så ris går bort av den anledningen också. Brukar ibland sätta lite pynt i de vanliga krukväxterna.

  SvaraRadera
 4. Jag har också lite svårt för påskkärringar, av samma anledning...

  SvaraRadera