fredag 24 april 2020

Fem en fredag vecka 17: Kultur


Eftersom de är fredag så är det dags att svara på frågorna i Fem en fredag som anordnas av elisamatilda. Temat den här veckan är

KULTUR

---------------------
1. Vad för slags museum föredrar du att besöka?
Jag gillar allt! Vi besöker allt möjligt  inom bådas intressesfärer så ena gången blir det Nordiska muséet och gången därefter kanske Sjöfartsmuseet. Nästa gång har vi tänkt oss att åka till Nationalmuséet

2. Vilken typ av film ser du helst på bio?
Funkar återigen med det mesta. Det viktiga för oss är att biosalongen är lättillgänglig och fungerar för mig som är handikappad (de flesta påstår nog att de har handikapplatser, men sen i verkligheten visar det sig ibland att de inte riktigt tänkt efter utan man ar bara bestämt att de sämsta platserna (som ingen annan vill ha) är handikapplatser.

3.När var du senast och såg på teater?
Jag tror det var Häxorna i Eastwick i höstas. Vi hade planerat in ett par föreställningar nu under våren men så kom coronapandemin och då har vi fått skjuta fram de planerna tills allt är igång igen.

4. När besökte du senast ett bibliotek?
Det måste vara ca 20-30 år sedan. Bibliotek funkar inte riktigt för mig utan jag måste nog ha ett eget hemma (köper mycket på loppisar och secondhand för en billig peng) så jag kan plocka fram det som jag just för tillfället är sugen på.

5. Var spenderar du helst en kulturell förmiddag?
Det beror lite på årstid! På våren/sommaren vill jag nog vara utomhus och kanske besöka någon av de fina parkerna i Uppsala, på vintern vill jag vara inomhus och då skulle det ju passa bra med ett muséebesök (kanske med någon temautställning) för på förmiddagen är det inte lika mycket folk.

8 kommentarer:

 1. kul med teater, dottern hittar på ofta bra pjäser.

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa dina svar på dagens frågor. Jag gillar också att gå på museum av alla de slag.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 3. Teater är kul, går lite då och då men nu ställs ju förstås det mesta in. Fick tillbaka pengarna på en vårbokning.

  SvaraRadera
 4. Saknar så Botaniska Trädgården i Uppsala. Pluggade i Uppsala för hundra år sedan och var så mycket i parken och fotograferade!

  SvaraRadera
 5. Nordiska muséet är kul. på "vårt" kulturhus plockas det bort stolar på jättebra plats när någon beställer handikapplats. det tänktes till när huset byggdes

  SvaraRadera
 6. Det låter som att du bor i storstad med stort utbud. Lite avis på det ibland, mycket lättare att vara kulturell i t.ex Stockholm än ute på vischan. Men hembygdsgårdar har vi gott om, de om några är ju museer. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Häxorna i Eastwich var jag också och såg tillsammans med dottern och två barnbarn. Kommer mest ihåg den sexige Peter Jöback, som ju också sjunger bra :-). Är glad att jag hann att gå på så många teatrar och museer förra året så jag har lite minnen att falla tillbaka på i corontänen (som jag fick lära mig igår att det heter.)
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 8. Skoj att vi båda gillar Nordiska Musséet. Det sägs att Nationalmuseum är mycket "luftigt" sedan det byggdes om för några år sedan.

  Det där med handikapplatser har jag ofta undrat över, och inte bara i biosalonger utan även på fotbollsarenor. Funktionshindrade får ju ofta sitta längs fram. Med andra ord får de nackspärr när de tittar på filmer. Sitter man längst fram på idrottsarenor ser man ungefär en yta på 10x10x10 meter.

  SvaraRadera