söndag 26 april 2020

En smakebit på søndag - Rättskiparen

Det har varit en lugn helg hittills precis som det brukar vara i dessa tider. På lördagen satt jag och läste hela dagen förutom att jag också hann med en del annat. Söndagen lär bli ungefär likadan förutom att vi då också ska göra matlista för kommande vecka och ev inköpslista också. Och så är ju söndagen också vår tv-tittardag så en del av dagen går åt till att ligga i soffan och titta på favoritprogrammena. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Flukten fra virkeligheten.


-----------------------------------

Min smakbit kommer från boken jag precis ska börja läsa. Den kommer från sidan 7 i Rättskiparen av Lotta Luxenburg (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Äntligen såg han utgången skymta ett tjugotal trappsteg ner. På andra sidan entrédörren knuffade han bryskt undan alla som råkade hamna i hans väl. Det fanns ingen tid att förklara eller be om ursäkt. Hjärtat hamrade i bröstet. Tankarna flög fritt. Alla lika skrämmande. Innanför den stora folksamlingen som bildat en ring låg kvinnan på marken. Det första han såg var svart utslaget hår som kletats fast i en stor blodpöl. Ansiktet var vänt mot asfalten. Armar och ben låg i onaturliga vinklar. Nikolaj riste till av den hemska synen. Hans Maria. Vad hade hon gjort? Trots att det tog emot klev han fram mot kroppen.
Nikolaj hejdade sig plötsligt i rörelsen. Det var något som inte stämde med kroppens proportioner. Kvinnans kläder såg obekanta ut. Den korta vippiga klänningen var inte alls Marias stil. Hoppet vaknade till liv."

15 kommentarer:

 1. var på loppis idag och hittade ett par trevliga brittiska böcker, ny författare för mig, tack för smakbiten, trevlig söndag.

  SvaraRadera
 2. Spännande. Tack för smakbiten. TV-tittardag låter perfekt!

  SvaraRadera
 3. Författaren känner jag igen, men har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 4. Den lät intressant, men jag retade mig på namnen på huvudpersonerna; Knyckare och Nikolaj. Det lät lite krystat så jag kanske skulle haka upp mig på det när jag skulle läsa den.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Det høres herlig ut med en helg med lesing! Det er min favoritt type helg. Den siste uken har det vært så fint vær at jeg har kunnet sitte ute og lese. Det er også en favoritt-ting å gjøre.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Spännande smakbit. Luxenburg var ett lustigt namn.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten, har sett författarens namn på Instagram men ej läst något.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Har läst en bok av henne, och skulle kunna tänka mig att läsa mer.

  SvaraRadera
 9. En riktigt spännande smakbit, med en cliffhanger. Tack för den och trevlig söndag

  SvaraRadera
 10. känner inte alls igen varken författare eller titel. tack för intressant smakebit som väckte nyfikenheten

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Har förra boken av henne och den skall läsas snart.

  SvaraRadera
 12. Författarnamnet är bekant men har inte läst något av henne. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! har inte läst någon bok av författaren än, men de finns på Storytel.

  SvaraRadera